Organik Pekmezin Kullanım Alanları Nelerdir?

Organik ürün, organik ürünler, organik pekmez çeşitleri, organik keçiboynuzu pekmezi, organik dut pekmezi, organik üzüm pekmezi, organik gıda, ecocert sertifika, sağlıklı gıda, sağlıklı yaşam, sağlıklı ürünler, organik gıda

Organik Pekmezin Kullanım Alanları Nelerdir?

Organik Pekmez; üzüm, dut, elma, armut ve keçiboynuzu gibi meyvelerin kışlık yiyecek yapmak amacıyla ezilmesi ve kaynatılarak koyulaştırılmasıyla yapılan tatlı bir yiyecek. İçerdiği besinler nedeniyle de hayli faydalı. Neredeyse tüm meyvelerden yapılıyor desek abartmış olmayız. Dut, üzüm, keçi boynuzu, hurma, andız, armut, elma, incir…

 

En çok da soğuk kış günlerinde tüketilen Organik Pekmez, özellikle kahvaltı sofralarında sevilerek yerini alan besinlerden. Karbonhidrattan zengin bir enerji kaynağı olan Organik Pekmez, glikoz ve fruktoz içermesi nedeniyle tüketildikten kısa bir süre sonra kana karışır ve sindirimi son derece kolaydır. Hastalıklara karşı koruyucu etkisiyle bilinen pekmezin kansızlığa iyi geldiği söyleniyor.

 

Pekmez, doğal bir şeker olması nedeniyle şeker yerine yiyeceklerde de kullanılabilir.

 

Organik Tahin Pekmez İkilisi

Yılların değişmeyen ikilisi organik tahin ve pekmez karıştırıldığında besin değeri oldukça yüksek eşsiz bir tat oluşturur. Kahvaltıların tercihi bu lezzeti çocuklarınıza da afiyetle yedirerek yüksek besin değerinden faydalanmasını sağlayabilirsiniz. Tahin ve pekmezin ideal karıştırma oranı 1’e 3 olarak bilinir, yani 3 kaşık organik tahine 1 kaşık organik pekmez olacak şekilde ayarlanır. Organik tahin ve pekmez karışımını ekmeğe sürerek veya kaşıkla tüketerek bu ikilinin tadına varabilirsiniz.

 

Pestil

Pestil, bazı yörelerde bastık şeklinde bilinir, yapıldığı meyvenin adı ile birlikte anılır ve asıl özlerinden birisi organik pekmezdirOrganik Pekmezin kaynama işlemi sırasında içine buğday veya nişasta unu atılarak karıştırılır. Elde edilen karışım ince tabaka halinde yayılarak kurumaya bırakılır ve kuruyan tabaka parçalar halinde kesilir. Bir diğer yöntem ise 1 çay bardağı organik pekmeze su ve şeker eklenerek kaynatılmaya başlanır, sonrasında karışıma nişastalı su eklenerek muhallebi kıvamı yakalanır. Evinizde kolayca elde edebildiğiniz pestili sıcak bir şekilde de tüketebilirsiniz. 

 

Üzüm Reçeli

Reçel yapımında da organik pekmeze yer verilmektedir, bazı bölgelerde özellikle üzüm reçeli yaparken organik üzüm pekmezinin kullanımı tercih edilir. Reçel yapımında şeker görevi gören organik pekmez, siyah veya bitki çaylarında tatlandırıcı olarak da kullanılan ve önerilen bir tattır. 

 

Organic Windy Valley’in organik ve geleneksel lezzeti organik pekmezlerini yeni tariflerinizde kullanarak sofralarınızı tatlandırın. Organic Windy Valley’in Organik pekmez çeşitlerine www.organicwindyvalley.com.tr adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kış Aylarının Vazgeçilmezi Organik Pekmez

 

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez besin kaynaklarından biri olan organik pekmez, Türkiye’nin dört bir yanında farklı yöntemlerle üretiliyor. Bugüne kadar birçok atasözü, deyim ve tekerlemeye de konu olan organik pekmez, günlük kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum ihtiyacını karşılarken özellikle hamileler ile gelişim çağındaki çocuklar beslenmesinde de önemli rol oynuyor.

 

“Armudu sapıyla, üzümü çöpüyle, pekmezi küpüyle”, “Pekmez gibi malın olsun”, “Küpün içinde pekmez, bu pekmez bize yetmez, bizim köyün kızları davulsuz gelin gitmez”, “Dolapta pekmez yala yala bitmez”, “Kavutu olan pekmeze katar, aklı olan öğüt tutar” gibi pek çok tekerleme, atasözü ve deyimde adı geçen organik pekmez Anadolu’nun dört bir yanında farklı meyvelerden üretilerek, özellikle soğuk kış günlerinde üşümemek için tüketiliyor.

 

Binlerce yıllık geleneksel beslenme kültürü ve damak zevkinin vazgeçilmezlerinden biri olan pekmez aynı zamanda “enerji içeceği” özelliğine sahip.

Uzmanlar, hızla kana karışabilen pekmezin “acil” enerji ihtiyacı için gerekli bir gıda maddesi olduğunu belirtirken, 2 yemek kaşığı pekmezde (20 gram), insan vücudu için çok değerli olan 2 miligram demir, 80 miligram kalsiyum ve 58 kilokalori enerji bulunduğunu söyledi.

 

Organik pekmez büyüme çağındaki çocuklar, işçiler, sporcular, hamile ve emziren anneler için eşsiz bir gıda maddesi olduğunu ifade eden uzmanlar, 200 gram organik pekmezin kalori açısından 1150 gram süte, 300 gram ekmeğe, 390 gram ete eşdeğer olduğunu kaydetti. Uzmanlar, organik pekmezin sindirim sisteminde parçalanmasına gerek olmadan kana geçebildiği bilgisini de vererek, “Bu nedenle özellikle enerji aktivitesi yüksek olan çocuklarda ve sporcularda enerjinin organik pekmez sağlanmasının büyük önemi vardır. Üzüm ve organik pekmezin içerdiği demir, kolayca emilmekte ve günlük demir ihtiyacının %35’i bu ürünlerden karşılanabileceğini öngörmektedir.

Bu sağlıklı ürünü en sağlıklı şekilde organik olduğundan emin olduğunuz bir markadan almalısınız. Organic Windy Valley’in pekmez çeşitleri dahil bütün ürünleri Ecocert tarafından sertifikalandırılmış organik olduğu tasdiklenmiş ürünlerdir. www.organicwindyvalley.com.tr adresi üzerinden sipariş oluşturabilirsiniz.

Etiketler: Organik Pekmezin Kullanım Alanları Nelerdir?
Ocak 20, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.