Organik Kuru Meyve Çeşitleri ile Komposto Yapımı

Organik kuru meyve, Organik tarım, Organik gıdalar, Ecocert sertifika, sağlıklı beslenmek, organik kuru meyve, organik kuru kayısı, organik gıda, sağlıklı beslenmek, organik kuru meyve çeşitleri, organik kuru meyve ile komposto, organik komposto

Organik Kuru Meyve Çeşitleri ile Komposto Yapımı

Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen bir Türk mutfağı kültürü olan komposto fazlasıyla tüketilen bir üründür. Komposto yapımında genellikle taze meyveler tercih edilir. Bunun yanı sıra sadece taze meyveler değil aynı zamanda organik kuru meyve kullanımı da mümkündür. İstediğiniz herhangi bir organik kuru meyveyi kullanarak da lezzetli bir komposto elde edebilirsiniz. Bu süreçte tarife uygun oranda ürünleri kullanmanız yeterli olacaktır. Daha sonrasında ise kompostonuzu dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

 

1.Karışık Komposto Tarifi

 

İçerisinde herkesin sevdiği en az bir organik kuru meyve çeşidi olan karışık organik kuru meyve kompostosunu hiç denediniz mi? Her bir organik kuru meyvenin faydalı özelliklerini bir araya getiren, belki de en sevilen komposto tarifleri arasında yer alan karışık organik kuru meyve kompostosunu hazırlamanız için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

 

-1 adet elma

-1 bardak Organic Windy Valley’in Organik kuru üzümü

-10-12 adet Organic Windy Valley’in Organik kuru kayısısı

-Yarım su bardağı Organic Windy Valley’in Organik kuru dutu

-1 adet çubuk tarçın

-3-4 adet karanfil

-8-10 adet Organic Windy Valley’in Organik hurması

-5 bardak su

 

Hazırlanışı:
Organik kuru meyveleri
iyice yıkadıktan sonra Organik kuru kayısıyı bir bıçak yardımıyla eşit parçalara bölün. Sonrasında Organik kuru üzümleri de eklediğiniz su dolu bir kabın içine ilave edin ve bir süre bekletin.

Organik kuru meyvele yumuşadığında geniş bir tencerenin içerisine alın ve üzerine diğer malzemeleri de ekleyin. Sonrasında su ilave edin ve kısık ateşte kaynatın.

Organik kuru meyveler iyice yumuşadıktan ve aromaları su ile karıştıktan sonra ocağı kapatabilir, komposto soğuduktan sonra servise hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!

 

2. Organik Kuru İncir Kompostosu

Bildiğiniz gibi incirin faydaları epey fazla. Hal böyle olunca en sevilen komposto tariflerini bir araya getirdiğimiz içeriğimizde organik kuru incir ile hazırlanan bir komposto tarifi yer almasa haksızlık olurdu diye düşünüyoruz. Eğer siz de hem sağlıklı hem de lezzetli bir içecek hazırlamak istiyorsanız sofralarınızda bu nefis tarife yer vermenizi öneririz. Organik kuru incir kompostosu için gereken malzemeler şöyle:

 

-250 g Organic Windy Valley’in Organik kuru inciri

-6 bardak su

-Limon tuzu

-1 bardak toz şeker (isteğe bağlı)

-Organic Windy Valley’in Organik bademi (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Organik Kuru incirleri iyice yıkadıktan sonra olabildiğince küçük parçalara bölün ve tencereye alın. Daha sonra üzerine komposto suyunu ilave edin ve yaklaşık 15 ila 20 dakika boyunca kısık ateşte kaynatın. Kaynama noktasına ulaşmadan önce üzerine nohut büyüklüğünde limon tuzu ilave edin.

Kaynadıktan sonra ise ocağı kapatın ve soğumasını bekleyin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Eğer kompostonuzu biraz tatlandırmak isterseniz henüz kaynamadan önce şeker ilave edebilirsiniz. Öte yandan soyulmuş organik badem ekleyerek ayrı bir lezzet de yakalayabilirsiniz.

 

3. Organik Hurma Kompostosu

 

Özellikle Ramazan ayının vazgeçilmez iftariyeliklerinden biri olan organik hurma da komposto yapımında kullanabileceğiniz organik kuru meyve çeşitleri arasında yer alıyor. Daha önce denememiş olanlar hurma kompostosuna karşı önyargılı olsa da tadına baktıktan sonra hayran kalacağınızdan eminiz!

Malzemeler:

 

-250 g Organic Windy Valley’in Organik hurması

-10 bardak su

-1 tarçın çubuk tarçın

-Toz şeker (isteğe bağlı)

 

İlk olarak organik hurmaları tencereye alın ve ardından çubuk tarçını ve suyu ekleyin. Karışımınızı bir süre orta ateşte kaynattıktan sonra ocağın altını kısın. Bu aşamada dilerseniz şeker ya da bal ilave ederek tatlandırabilirsiniz.

Ocağın altını kıstıktan 15 dakika sonra ise çubuk tarçını çıkarın ve ocağı kapatın. Soğuması için biraz bekleyin ve bardaklara dökerek afiyetle tüketin!

 

4. Organik Kuru Kayısı Kompostosu

 

Çok sevilen organik kuru kayısı ile de komposto hazırlayarak sofralarınıza renk ve tat katabilirsiniz. Hazırlaması oldukça pratik olan organik kuru kayısı kompostosu, serinletici olmasının yanı yemeklerin en tatlı eşlikçisi olması ile de biliniyor.

Malzemeler:

-1 kâse Organic Windy Valley’in organik kuru kayısısı

-1 litre su

-1 bardak toz şeker (isteğe bağlı)

-Karanfil

-1 tane çubuk tarçın

 

Hazırlanışı:

Organik Kuru kayısıları suyun altında bolca yıkayarak arındırdıktan sonra küçük parçalara bölün. Sonrasında geniş bir tencereye şekeri ve suyu alın ve iyice karıştırın. Üzerine karanfili ve bir adet çubuk tarçını da ekleyerek kaynatın.

Şerbetiniz kaynama noktasına ulaştığında tencereye Organik Kuru kayısıları ilave edin ve yaklaşık 10 dakika boyunca kaynatın. Kaynadığında ocağı kapatın, tencereden tarçını ve karanfilleri dikkatli bir biçimde alın.
Kompostoyu soğuması için bir süre bekletin ve soğuduğunda servis edin.

 

 

 

Öte yandan organik kuru meyvelerin faydalı yönlerinden tam anlamıyla faydalanabilmek adına tariflerinizde tazeliğini koruyan kaliteli organik kuru meyve çeşitlerini tercih etmeniz gerekiyor. Organic Windy Valley’in organik kuru meyveleri %100 organik, taze ve Ecocert tarafından sertifikalandırılmış ürünlerdir. www.organicwindyvalley.com.tr adresi üzerinden sipariş oluşturabilirsiniz.

Etiketler: Organik Kuru Meyve Çeşitleri ile Komposto Yapımı
Şubat 01, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.