Kuru Fasulye Pişirmenin Önemli Püf Noktaları

Organik tarım, Organik gıdalar, sertifikalı organik kuru fasulye, Ecocert sertifika, sağlıklı beslenmek, sağlık, organik ürünler, organik gıda tüketmek, organik gıda, sağlıklı beslenmek, organik buğday unu

Kuru Fasulye Pişirmenin Önemli Püf Noktaları

Kuru fasulye geleneksel Türk Mutfağı lezzetlerinin olmazsa olmaz yemekler listesinin ilk sıralarında yer alan orijinal bir lezzettir. Fasulyenin lezzetini tadan yabancı turistler bile bu lezzetten kopamamaktadır. Fasulye yemenin kendine has zevkleri vardır. Öyle sıradan bir sulu yemek diye asla görülmez. Püf noktaları çok önemlidir.

 

En önemli zevki ise masada kuru fasulye eşliğinde pirinç pilavı ve cacık bulunmasıdır. Bir baş soğan da kuru fasulye menülerin olmazsa olmazıdır! Fasulye teknikleri arasında güveçte, düdüklüde ya da tencerede tercihe göre pişirilir ve her bir çeşitte de buram buram lezzet kokar.

 

Et sevenler kuşbaşı etle beraber, sevmeyenler ise sade şekilde pişirmeyi tercih eder. Menülerin asla eksik olmayan yıldızlarından olan kuru az yağlı etlerden hazırlanır. Bu lezzetin sırrını ise hemen hemen herkes merak eder. Evde pişen ile lokantada pişen aynı lezzette olmuyor diye düşünüyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

 

1.Kaliteli Malzemeler Seçilmeli

Kuru fasulyeyi organik tercih etmeniz hem sizin hem ailenizin sağlığı açısından çok iyi olacaktır. Organic Windy Valley’in organik kuru fasulyesini tercih edebilirsiniz. www.organicwindyvalley.com.tr adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Et ile hazırlamak istediğinizde de yine etin kalitesi kendini hatırlatacak. Orta yağlı kuşbaşı etler ile yemeğe lezzet verebilirsiniz.

Eklemek istediğiniz baharatlar varsa bu baharatları kırmızı biber, pul biberi olarak seçebilirsiniz.

Kavurma aşamasında eklenen soğan da önemli bir detaydır. Eğer çürümeye yakın bir soğan seçerseniz tüm yemeğinize çürük kokusu geçebilir. Aman dikkat diyelim!

 

2.Fasulye Islatılmalı

Kullanacağınız fasulyelerin bir gece önceden ıslatılması, yemeği tadını etkileyecektir.

Fasulyelerin daha iyi pişmesi için kuru fasulye ıslatma püf noktası hakkında bazı şeyleri bilmeniz gerekiyor.

Bu konuda ise fasulyeleri ıslatırken suyun içine bir kaşık ekleyeceğiniz tuz size büyük yardım edecek.

Islatılan fasulyelerin yeniden yıkanması da fasulyede biriken asitleri temizleyecektir.

Şayet ıslatılan fasulyeler yıkanmazsa; üzerinde köpükler kalır ve yemeğin tadını etkiler. Tam kıvamında ve tadında bir kuru fasulye yemek için mutlaka yıkamaya önem veriniz.

 

3.Pişirme Tekniği Mühim

Kuru fasulyeyi tencerede kısık ateşte pişirebildiğiniz gibi düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz.

Eğer düdüklü tencerede pişirecekseniz kuru fasulye düdüklüde kaç dakikada pişer diye dakika hesapları yapabilirsiniz.

Bu durumda ortalama 30 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.

Tencerede pişireceğiniz durumda ise kısık ateşte yaklaşık 1 saat boyunca pişirmelisiniz.

Etli kuru fasulye yapıyorsanız etleri güzelce kavurduktan sonra kuru fasulyeyle buluşturmalısınız. İkisinin de aynı sürede pamuk gibi pişmesi önemlidir.

 

4.Salça İlavesi Olmazsa Olmaz

Kuru fasulyenin salçalı hazırlanması, asırlardır devam eden bir gelenek.

Organik Domates salçası ve biber salçası arasında kararsız kalıyorsanız, lokantaların uyguladığı gibi Antep biber salçası ile bir miktar domates salçasını karıştırıp soğan üzerine ekleyebilirsiniz.

Kullandığınız biber salçası, kuru fasulyelerin en iyi lezzette pişmesini sağlayacaktır.

Salça miktarını az tutarsanız yemeğiniz çok soluk renkli olur. Çok fazla salça eklemek de mideyi yoracağı için fasulyeyle orantılı şekilde salça ekleyebilirsiniz.

 

5. Yağ Seçimi Önemli

Kuru fasulye pişirirken soğanların kavrulması için yağ eklenir.

Bu yağı ise tereyağı seçerseniz, yemeği kaşık kaşık yiyebilirsiniz. Has tereyağı kullandığınızda fasulyedeki lezzeti fark edebilirsiniz.

Lokantalarda kuru fasulye pişirildiğinde öncelikle bolca tereyağı kullandıklarını bilmeniz gerekli.

Bu yağın ise güzelce erimesi, yemeğin püf noktalarından biridir.

 

6. Fasulyelerin Diriliği Korunmalı

Bazen fasulyelerin dağılma riski oluşur. Çok pişirildiğinden yahut fasulyenin kalitesinden dolayı fasulyeler dağılabilir.

Bu durumun önüne geçmek için ustalar, yemeği hazırlarken birkaç damla limon sıkarlar.

Kuru fasulyeye sıkılan limon, fasulyenin dağılmasını önleyen bir püf noktasıdır.

 

7. Kıvamın Sırrı: Organik Un

Bazı yemeklerin daha iyi kıvamlı olması için organik buğday unu kavurup eklendiği bilinmektedir. Kuru fasulye yemeğine de organik buğday unu eklendiğinde daha iyi bir kıvam elde edilir.

Siz de tam lezzetinde bir kuru fasulye hazırlamak istediğinizde, yaklaşık 2 kaşık Organic Windy Valley’in organik buğday unu bir miktar yağda kavurup yemeğin pişme esnasında tencereye ekleyebilirsiniz.

 

8. Son Dokunuş: Fırınlama

Kuru fasulyeye son dokunuşu vermek çok önemli. Bu ise fırınlama yöntemi ile mümkün olacak.

Pişen kuru fasulyeyi, büyük bir güvece alıp içerisinde yaklaşık 1 su bardağı içme suyu ekleyerek fırına göndermelisiniz.

Fırına gönderilen kuru fasulye, yaklaşık 30 dakika boyunca 200 derecede piştiğinde dışarıda yediğiniz kuru fasulye lezzetini elde edeceksiniz.

 

 

 

Yazımızda bahsetmiş olduğumuz organik ürünleri www.organicwindyvalley.com.tr adresi üzerinden inceleyebilir kolayca sipariş oluşturabilirsiniz.

Etiketler: Kuru Fasulye Pişirmenin Önemli Püf Noktaları
Ocak 06, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.