-Vücudun, enfeksiyonlara karşı (grip gibi) direncini artırmaya ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye katkı sağlayan en önemli doğal besinlerden biridir.
-Mide- bağırsak mikroflorasının iyileşmesine, ülser ve gastritle ilgili şikayetlerin azalmasına yardımcı olur.
-Soğuk algınlığı, boğaz iltihapları tedavisinde Organik Bal vazgeçilmez bir yardımcıdır.
-Ağız ve diş sağlığının gelişimine de önemli katkı sağladığı belirlenmiştir. Organik Bal şekerlerinin, ağız mikroflorası tarafından laktik aside dönüştürülemediği ve dolayısıyla tatlı bir besin olmasına rağmen diş çürüklerine sebep olmadığı, aksine antibakteriyel etkisi ile ağız içi hijyenine yardımcı olduğu ve hatta çürüğe karşı koruyucu olabileceği tespit edilmiştir.
- Organik Bal, sporcu beslenmesinde ve egzersiz yapan kişilerde yakıt görevi görmekte ve fiziksel performansı belirgin şekilde artırmaktadır.
-Çeşitli araştırmalar, uyku öncesi Organik Bal tüketiminin, uyku problemlerini gidermede yardımcı olduğunu göstermiştir.
- Organik Bal, beyin ve karaciğer için yakıt görevi görmenin yanı sıra karaciğerden toksinlerin uzaklaştırılmasına da yardımcı olur.
- Organik Bal, antibakteriyel ve antibiyotik etkileri de vardır. Yara iyileştirici etkiye sahiptir.
Organik Balı Günlük Beslenmeme Nasıl İlave Edilebilirim?
Organik Balın sağlık üzerine etkilerinden bahsedebilmek için yetişkinlerin günlük 3-5 yemek kaşığı ya da 6-10 tatlı kaşığı Organik Bal tüketmeleri gereklidir. Bu miktar yaklaşık olarak 50-80 gr. ’a denk gelmektedir. Çocukların ise kilo başına ortalama 1 gr. Organik Bal tüketmesi uygundur. Örneğin 20 kg. Bir çocuğun günde 20 gr. ,yani yaklaşık 1,5 yemek kaşığı ya da 3 tatlı kaşığı Organik Bal tüketmesi gerekir. Bu şekilde Organik Bal tüketiminin alışkanlık haline getirilmesi ve birkaç ay sonunda balın yararları görülmeye başlar.
Meyve tatlısı yaparken şeker ilave etmeyip Organik Bal ile tatlandırabilirsiniz.
Keklerde ve kurabiyelerde şeker yerine Organik Bal tercih edebilirsiniz.
Su içmekte zorlanıyorsanız biraz Organik Bal, limon ve naneyle tatlandırabilirsiniz.
Organik Çiçek Balı ile Organik Çam Balı ile Arasında Ne Gibi Bir Fark Vardır?
Organik Çiçek ve çam balları arasındaki temel fark kaynaklarıdır. Organik Çiçek balı için arılar çiçeklerin polen ve nektarlarını toplarken; organik çam balı için çam ormanlarında çam ağaçlarının üzerinde olan tatlı sıvıyı toplarlar. Rengi organik çiçek ballarına nazaran daha koyu olan Organik Çam balı kendine has, özel bir aromaya sahiptir. Daha az tatlıdır ve boğazda yakıcı bir his bırakmaz. Geç kristalleşme ya da hiç kristalleşmemesi sebebiyle bozulmadan yıllarca saklanabilmesiyle yüksek demir içeriğiyle ön plana çıkmaktadır.