Windy Valley Organik Unlar Seti (Buğday unu,Tam Buğday unu,Siyez unu) T.E.T.T:30.03.2025
Organik unlarımız , hiçbir zirai ilaç, kimyasal katkı ve koruyucu madde kullanılmadan, doğal ortamında Anadolu’nun topraklarında yetişen buğdaylarından üretilmektedir.
Türk Gıda kodeksi’ne ve Organik Tarımın esasları ve uygulamasına ilişkin yönetmeliğe uygun üretilmiş ve paketlenmiştir.
Unlarımızın analizleri düzenli olarak yetkin ve akredite laboratuvarlarda yapılmaktadır.Taş değirmenlerde öğütülen unlarımız Yüksek protein ve lif oranına sahiptir.
Bu sebeple mutfaklarınızda gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz
TAM BUĞDAY UNUNUN FAYDALARI:
-Bağırsak Sağlığını Korur
Tam buğday unu metabolizmanın hızlanmasını sağlayan bir besin maddesidir. Bu yönü ile bağırsakların aktif şekilde çalışmasını sağlar.
Bağırsak tembelliği yaşayan kişilerin tam buğday unu ile yapılan ekmek ve besinleri tüketmesi önerilir.
-Şekeri Kontrol Altına Alır
Kan şekeri gün içinde sık sık değişen bir durumdur. Kan şekerini dengede tutmak için tam buğday unu tüketebilirsiniz.
Ani acıkmaların önüne geçmek, ansızın gelen yorgunluğu engellemek için tam buğday ununu tercih etmelisiniz.
-Kas ve Kemik Gelişimini Destekler
Besin değeri yüksek olan tam buğday unu sayesinde kas ve kemik gelişimi de desteklenir.
Yetişkinlerin ve çocukların tam buğday unu tüketerek, kemik hastalıklarından uzak kalması sağlanır.
SİYEZ BUĞDAY UNUNUN FAYDALARI:
-Besin Değeri Açısından Zengindir
Siyez unu A, B, E vitaminleri ve lif açısından zengindir.
İçeriğinde folik asit, selenyum, magnezyum, fosfor, demir, selenyum ve çeşitli mineraller bulunur.
-Glisemik İndeksi Düşüktür
Siyez unu glisemik indeksi beyaz unun glisemik indeksinden daha düşüktür. Kan şekerini aniden yükseltmez.
-Metabolizmayı Hızlandırır
İçeriğinde bulunan lif ve protein sayesinde metabolizmayı hızlandırır.
Kilo vermeye yardımcıdır.
-Folik Asit Bakımından Zengindir
Siyez unu folik asit bakımından zengindir.
Bu özelliği sayesinde hamilelik döneminde güvenle kullanılabilir.
-Kolon Kanserinden Korur
Siyez unu içeriğindeki yüksek lif ve vitaminler sayesinde bağırsak sağlığını korur.
Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.
Kolon kanserine zemin hazırlayan faktörleri azaltır.
BUĞDAY UNUNUN FAYDALARI:
-Daha Besleyicidir:Buğday unu, içerisinde bir çok vitamin ve minerale sahiptir. Bu özelliği ile daha besleyici ve daha faydalıdır.
-Tokluk Hissi Sağlar:Buğday unu, içerisinde çok fazla lif miktarı barındırır. Bu özelliği ile kolayca doyma hissini yakalamaya yardımcı olur, daha fazla yemek tüketmeye engel olur.
-Sindirim Sistemi İçin Yararlıdır:İçerdiği lif miktarı sayesinde sindirim sisteminin çalışmasına büyük ölçüde fayda sağlar. Hazımsızlık sorununun önüne geçerek, hızlı bir metabolizma süreci yaşatır. Böylece kilo vermeye yardımcı olur.
-Kan Şekerini Düzenler:Kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olarak diyabet hastalığına yakalanma riskini en azaltır.
-Kolesterolü Dengeler:Sağlığı büyük ölçüde tehdit eden kötü kolesterolün düşürülmesinde yardımcıdır.
Kolesterol sorunundan şikayetçi olan insanların buğday unu ekmeği tüketmesi ile şikayetlerinin azaldığı görülmektedir.
TR-OT-003 yetki kodu ile ECOCERT Sertifikasyon Ltd. Şti. tarafından kontrol edilerek sertifikalandırılmıştır.
ECOCERT Sertifikası 1991 yılında Fransa'da kurulmuş olan, 130 dan Fazla Ülkede özel ve kamu kuruluşları tarafından tanınan, uluslararası “Organik Sertifikalar” sağlayan bir sertifikalandırma kuruluşudur. 32 yıldır, sürdürülebilir ürün sertifikasyonu konusundaki piyasadaki en güvenilir, titiz ve en yoğun denetime tabi olan kuruluşlarındandır.
Menşei: Türkiye
|