Organik yulafın sağlığımıza faydası onu kahvaltı ve ara öğünlere eklememiz için yeterli olacaktır. Başta kalp hastalığı riskini azaltması ve zayıflamada etkisi olmak üzere çok sayıda faydası bulunan yulaf ezmesini beslenme alışkanlıklarınız arasına alın. Ve düzenli olarak organik yulaf ezmesi yemeye başladığınızda neler olduğunu siz de göreceksiniz.
-Kaslarınız daha fazla protein alır: Bir porsiyon veya yaklaşık 8 yemek kaşığı organik yulaf ezmesi, vücudunuza önerilen günlük protein miktarının yüzde 15'ini verir. İçeriğindeki E vitamini, kas liflerini daha hızlı yenilemeye yardımcı olur. Antioksidan özelliği taşır.
-Yüksek seviyelerde antioksidanlar: Antioksidan bakımından zengin olan bu besin, vücudu toksinlerden arındırır. Bunlardan biri, Avenchramid'tir. Kaşıntı, iltihap ve tansiyona yardımcı olur.
-Vücuda enerji verir: Organic Windy valley’in yulaf ezmesi karbonhidrat açısından zengindir ve vücut için daha fazla enerji sağlar. Biraz kuru organik yulaf tüketmeniz daha uzun süre tokluk hissi uyandırır, diğer yiyeceklere olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Bu nedenle onu sabah ilk iş veya öğleden önce yemenizi öneririz. Bu özellikle uzun saatler çalışanlara veya bir sınav için hazırlananlara ihtiyaçları olan enerjiyi sağlayacaktır.
-Kilo vermenize yardımcı olur: Günlük organik yulaf ezmesi tüketimi, kilo kaybını hızlandırarak metabolizmayı geliştirmeye yardımcı olur. Organik Yulaf ezmesine dayalı uzun bir süre boyunca yapılan kahvaltı fazla kalori alımından kaçınmamızı sağlar. Yavaş karbonhidratlar içerdiği için iştahı düzenler. İçindeki besinler sadece metabolizmamızı hızlandırmakla kalmaz, aynı zamanda vücuttaki yağ ve toksin birikimini de önler ve aşırı yemekten korur. Aç karnına veya kahvaltıda yağsız sütle veya soya sütüyle, portakal suyu veya kabuklu yemişlerle birlikte yemeniz tavsiye edilir.
-Kolesterolü azaltır: Organik yulaf ezmesi bir lif ihtiva eden adı beta-glukan , vücuttaki kolesterol azaltmaya yardımcı olur. Organik Yulafta bulunan lifler, kolesterol emilimini hızlandırarak, kolesterol seviyesini dengede tutar. Aynı zamanda, arterlerin duvarlarındaki yağ kalıntılarını temizler kişinin inme ve felç ile karşılaşma riskini de ciddi ölçüde düşürür.
-Kalp hastalığı riskini azaltır: Organik Yulaflar iyi sağlıklı yağlar bakımından zengindir ve kalp hücrelerini ve dolaşım sistemini destekler. Yulaf ezmesinde bulunan antioksidanlar sayesinde kan damarlarının duvarlarına serbest radikaller ile zarar verme olasılığı azalır.
-Sindirim problemlerinden kurtarır: Uzmanlar, günde 25 ila 35 gram arasında lif tüketmenizi önermektedir, çünkü bu, iyi bir sindirim için idealdir.