Yeni yıl, yeni umutlar, başlangıçlar ve en önemlisi göz alıcı yılbaşı sofraları demektir. Herkes bilir ki iyi bir yılbaşı gecesi sevdiklerinizle bir arada olduğunuz kalabalık sofralarda geçer.
Dünyanın her yerinde yiyeceklerin yüzyıllardır sağlık, mutluluk ve zenginlik sağlayacağına inanılmaktadır. Peki bu yiyecekleri yılbaşı gecesi yemenin önünüzdeki seneyi daha iyi geçirmenize neden olacağı biliyor muydunuz? Çeşitli ülkelerde, farklı kültürel geleneklerde ve inanışlarda erişte, lahana ve organik mercimek gibi yiyeceklerin yeni yılda şans getirdiğine inanılıyor.
Sizler de yazımızdan ilham alarak Organic Windy Valley’in taze ve kaliteli ürünleri ile şans ve bereket dolu sofralar hazırlayabilirsiniz.
Bal kabağı çorbası tarifi
Malzemeler:
3 dilim bal kabağı (iri dilim)
1 adet patates
2 litre su
3 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in Organik Sızma Zeytinyağı
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı zerdeçal
Yılbaşı sofrasında farklı lezzetler denemek isteyenler için bu kez klasik çorba tariflerimizi bir kenara alıyor ve çorbada başrolü bu turuncu güzele devrediyoruz.
Nasıl Yapılır?
Bir tencereye doğradığınız kabak ve rendelediğiniz patatesleri alın. Üzerine sıcak suyu ilave edip kaynatmaya başlayın. O esnada bir tavada Organik Sızma Zeytinyağı ile doğradığınız soğan, sarımsak ve rendelediğiniz havucu güzelce kavurun. Kavurduğunuz bu harcı tencerede kaynayan sebzelere ilave edin. Son olarak et suyu ve tuzunu da ekleyip tüm sebzeler yumuşayana dek pişirin. Ardından çorbayı blenderden geçirip içine süt ilave edin ve karıştırın. Yavaş yavaş kıvamını bulan çorbaya baharatlarını da ilave edip 5 dakika daha kaynatın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Nohutlu kuru cacık tarifi
Malzemeler:
2 adet salatalık
4 dal taze nane
1 diş sarımsak
1 su bardağı Organic Windy Valley’in Organik nohutu
1,5 su bardağı tava yoğurt
1 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in Organik Elma Sirkesi
1,5 çay kaşığı tuz
1/3 çay bardağı Organic Windy Valley’in Organik Sızma Zeytinyağı
1 çay kaşığı çörek otu
Yılbaşı yemeğinin yanına şöyle ferah bir eşlikçi arayanlar hemen buraya. Yeni yılda klasik cacık sınıf atlıyor, tadına doyum olmuyor.
Nasıl Yapılır?
Salatalıkları alacalı olarak soyup yuvarlak dilimleyin. Sarımsağı püre haline getirip üzerine ekleyin, 3 dal taze naneyi de ince ince kıyıp ekleyin. Ardından haşlanmış organik nohudu, tuzu, organik elma sirkesini ve organik sızma zeytinyağının yarısını ekleyip tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Servis tabağına alıp kalan nane yaprakları ve organik sızma zeytinyağını da üzerine gezdirin. Son olarak üzerine organik nohut ve çörek otu da serpiştirip servis edin
Yoğurtlu Bakliyat Salatası
Malzemeler
1 cay bardağı haşlanmış̧ Organic Windy Valley’in Organik yeşil mercimeği
1 çay bardağı haşlanmış Organic Windy Valley’in Organik nohudu
1 çay bardağı haşlanmış Organic Windy Valley’in Organik kuru fasulyesi
1 adet küçük mısır konservesi
6 adet kornişon turşu
1 adet kapya biber
1 er tutam maydanoz ve dereotu
2 diş sarımsak
6 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
Tuz, karabiber
Üzeri için:
1 avuç Organic Windy Valley’in Organik cevizi
Yarım cay bardağı Organic Windy Valley’in Organik Sızma Zeytinyağı
1 er çay kaşığı kırmızı toz biber ve pul biber
Nasıl Yapılır:
Organik Bakliyatlar yumuşayana kadar haşlanır. Kapya biberi, kornişon tursuyu küp şeklinde doğranır. Maydanoz ve dereotu ince kıyılır. Sarımsak rendelenir. Yoğurt, tuz, karabiber ve sarımsak ayrı bir kapta çırpılır. Diğer malzemeler uygun bir kaba alınır. Yoğurtlu karışım üzerine dökülür ve karıştırılır. Küçük bir tava içerisinde organik sızma zeytinyağı kızdırılır. Organik ceviz eklenir ve çok kısa kavrulur. Son olarak pul biber ve kırmızı biber eklenir ve hafif yakılır. Sonra bu sos salatının üzerine gezdirilir.
Mercimek Köftesi
Malzemeler
1su bardağı Organic Windy Valley’in Organik kırmızı mercimeği
1adet soğan
1,5su bardağı ince bulgur
1yemek kaşığı Organic Windy Valley’in Organik domates salçası
1tatlı kaşığı biber salçası
½ demet maydanoz
3/4çay bardağı Organic Windy Valley’in Organik Sızma Zeytinyağı
1çay kaşığı karabiber
1çay kaşığı kimyon
1tatlı kaşığı tuz
1çay kaşığı toz kırmızı biber
İtalyanlara göre bozuk paraya benzediği için mercimeğin iyi şans ve zenginlik getirdiği düşünülür. Organic Windy Valley’in organik mercimeğini edinerek bu tarifi deneyebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Organik kırmızı mercimekleri birkaç kez sudan geçirdikten sonra bir tencerenin içerisine alın. Üzerine 2,5-3 su bardağı kadar su ekleyerek iyice ezilene ve yumuşayana kadar pişirin. Ocağın altını kapatın.
Organik kırmızı mercimeklerin üzerine bulguru ilave edin. Güzelce karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Bir tavanın içinde organik sızma zeytinyağı, organik domates salçası ve soğanları güzelce kavurun. Maydanozları da ince ince doğrayın. Bulgurların şiştiğinde organik salçalı soğanlı karışımı üzerine ekleyin ve güzelce karıştırın. Tuzunu ve baharatlarını da ekleyerek bir güzel karıştırın. Bir süre oda sıcaklığında bu şekilde bekleterek ılıtın. Ardından maydanozları ilave ederek güzelce yoğurun. Elinizle sıkarak şekil verin ve servis edin.
Yılbaşı hindisi tarifi
Malzemeler
1 adet orta boy bütün hindi (4-4,5 kg.)
4 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in Organik Sızma Zeytinyağı
1 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in Organik Balı
1 tatlı kaşığı Organic Windy Valley’in Organik domates salçası
2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 çay kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için
1 dal biberiye
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
Kestaneli iç pilav için
2 su bardağı Organic Windy Valley’in Organik baldo pirinci
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in Organik Sızma Zeytinyağı
2 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı kuş üzümü (ılık suda bekletilmiş)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1/4 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı sıcak et suyu (tavuk suyu)
1 su bardağı haşlanmış kestane
"Yılbaşında hindi yemek istiyoruz" diyenleriyse hemen böyle alalım ve listemizi en lezzetlisinden sonlandıralım. Çoğu kültürde doğurganlık ve bereketi temsil eden organik baldo pirinç ile hazırlayacağınız iç pilavın yanına hindi etini severek tercih edebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Temizlenmiş hindileri bol suda yıkayın ve iyice kurulayın. Bir kâsede organik zeytinyağı, organik bal, organik domates salçası, taze sıkılmış limon suyu, hardal ve tuzu karıştırın. Sosu fırça yardımıyla hindinin her tarafına sürün. Hindinin iç kısmına biberiye, tane karabiber ve defne yaprağı yerleştirin. Hafif unlanmış fırın poşetine veya tepsisine hindiyi alın ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 2,5 saat pişirin.
Pilavı hazırlamak için, soğanları küp küp doğrayın. Tereyağını ve organik zeytinyağını eritin. Soğanları hafifçe soteleyin. Organik baldo Pirinçleri de ilave edin. Bol suda beklettikten sonra yıkadığınız kuş üzümlerini, karabiber, tarçın, yenibahar ve tuzu katın. Sıcak et suyu ve küçük parçalara ayırdığınız haşlanmış kestaneleri ilave ettiğiniz pilavı, kısık ateşte ve kapağını kapattığınız tencerede suyunu çekene kadar pişirin.
10 dakika demlenmesi için bekletin ve pişen hindiyi pilavla porsiyonlayarak servis edin.
Organic Windy Valley ailesi olarak hepinize sevdiklerinizle bir arada olacağınız keyifli sofralar ve mutlu yıllar dileriz…