Tadı Damağınızda Kalacak 8 Organik tarif

Tadı Damağınızda Kalacak 8 Organik tarif

TADI DAMAĞINIZDA KALACAK ORGANİK ÜRÜNLERLE YAPILMIŞ 8 TARİF

Lezzet yolculuğuna çıkmaya hazır mısınız? Mutfağın en sevilen, en popüler, en kolay ya da en farklı yemek tariflerini püf noktaları ve pratik yapım önerileri ile sizler için hazırlıyoruz. 'Bugün ne pişirsem?' sorusunu her gün tekrarlayanlar için, birbirinden lezzetli yemek tariflerini sizlerle buluşturuyoruz. Çorbadan et yemeklerine, pilavdan salataya binlerce tarif Lezzet'te! Evdeki malzemelerle kısa sürede hazırlayabileceğiniz yemek tariflerinin detaylı anlatımına, püf noktalarına ve videolu anlatımlarına sayfamızdan ulaşabilirsiniz. En lezzetli sofraları kurmak için, yemek tariflerimiz Organic Windy Valley'de sizi bekliyor!

ORGANİK NOHUT DÜRÜMÜ TARİFİ 

Organik Nohut dürümü malzemeler

-1,5 su bardağı haşlanmış Organic Windy Valley’in organik nohutu

-¼ demet maydanoz

-1 adet kapya biber

-1 adet kuru soğan

-2 adet lavaş ya da tırnak pide

-4 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in organik sızma zeytinyağı

-Tuz

-1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber

-1 çay kaşığı kimyon

-1 tatlı kaşığı sumak

-1 çay kaşığı karabiber

ORGANİK NOHUT DÜRÜMÜ YAPILIŞI

İlk olarak organik nohutları haşlayın. Dilerseniz bir gece önceden odun fırınında da pişirebilirsiniz.

Bir kap içerisine doğranmış soğan, maydanoz ve sumak koyun. Karışımı elinizle harmanladıktan sonra, kapya biberi de ilave edin.

Tepsi içerisine lavaşı koyun ve içerisine haşladığınız organik nohutları ekleyin. Üzerine maydanozlu karışımı ekleyin ve baharatları dökün.

Ardından lavaşın kenarlarını kıvırın ve rulo şeklinde sarın.

KIZARMIŞ PİLAV TARİFİ 

Kızarmış pilav malzemeler

-Yarım su bardağı Organic Windy Valley’in organik  baldo pirinci

-Yarım kırmızı soğan

-100-200 gram tavuk göğsü

-2 diş sarımsak

-Karabiber

-Kırmızı biber

-Zerdeçal

-Zencefil tozu

-Tuz

-Tatlı soya sosu

-Taze soğan

-Haşlanmış havuç

KIZARMIŞ PİLAV YAPILIŞI

İlk olarak tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bir kabın içinde soya sosu ile harmanlayın.

Tavukların üzerine karabiber ve tuz serpiştirdikten sonra kenarda bekletin.

Bu esnada küçük bir tavanın içerisinde organic windy valley'in organik  baldo pirinçleri haşlayın.

Teflonun içine az miktarda yağ ekleyin. Tavaya tavuk etini koyarak soteleyin.

Biber, sarımsak ve soğanları küçük küçük doğrayın. Haşlanmış havuçları da küp şekilde doğrayın.

Tavuğun üzerine sarımsak, biber ve soğanı ekleyin.

Malzemeleri karıştırdıktan sonra zerdeçal, karabiber, tuz ve zencefil tozunu ekleyerek harmanlayın.

Tavanın yarısını boş bırakın. Bu kısma haşlanmış pirinçleri ekleyin.

Organik Baldo Pirinçleri soteledikten sonra tavuk eti ile karıştırın. Son olarak havuçları da ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın.

KARNABAHAR KIZARTMASI TARİFİ 

Karnabahar kızartması malzemeler

-1 küçük karnabahar

-1 su bardağı Organic Windy Valley’in organik buğday unu

-2 yumurta (akları ve sarıları ayrılmış)

-175 gr maden suyu

-Tuz

-3 yemek kaşığı kapari

-Yarım limon

-1 çay bardağı kıyılmış maydanoz

Kızartmak için

Ayçiçeği yağı

KARNABAHAR KIZARTMASI YAPILIŞI

Karnabaharı iri parçalara ayırın. Kaynamış suda 5 dakika haşlayın ve süzerek soğumaya bırakın.

Yumurta sarıları, organic windy valley'in organik buğday unu, maden suyu ve tuzu bir kâsede karıştırın.

Yumurta aklarını temiz ve kuru bir kapta mikserle iyice çırpın ve unlu karışıma ekleyerek kaşıkla söndürmeden karıştırın.

Karnabaharları önce una sonra karışıma batırarak kızgın yağda 2-3 dakika kadar kızartın. Kâğıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.

Kıyılmış maydanoz, kapari ve limon suyunu karıştırıp karnabaharların üzerine serpiştirin.

YAYLA ÇORBASI TARİFİ 

Yayla çorbası malzemeler

-1 çay bardağı Organic Windy Valley’in organik baldo pirinç

-7 su bardağı su

-1 su bardağı yoğurt

-1 adet yumurta

-Yarım çay bardağı Organic Windy Valley’in organik buğday unu

-3 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in organik sızma zeytinyağı

-2 yemek kaşığı tereyağı

-Tuz

-Nane

YAYLA ÇORBASI YAPILIŞI

Su, organik sızma zeytinyağı, tuz ve pirinçler tencereye alınır.

Organik Baldo Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.

Ayrı bir kâsede yoğurt, yumurta, nane ve organik buğday un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.

Organik Baldo Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.

Kaynayana kadar karıştırılır.

Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dakika kaynatılır.

Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.

Çorba piştikten sonra altı kapatılır ve sıcak servis edilir.

ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ 

Şehriyeli bulgur pilavı malzemeler

-5 yemek kaşığı tereyağı

-½ su bardağı arpa şehriye

-2 su bardağı Organic Windy Valley’in organik pilavlık bulguru

-1 tatlı kaşığı tuz

-4 su bardağı su (kaynar)

ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI

Yayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun.

Organik pilavlık Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.

Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.

Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.

Eğer Organik pilavlık bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir.

Ocağın altını kapatıp kapağın altına kâğıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.

Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin.

EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

-2 çay bardağı Organic Windy Valley’in organik kırmızı mercimeği

-3 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in organik baldo pirinci

-2 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in organik bulguru

-1 adet soğan

-1 tatlı kaşığı Organic Windy Valley’in organik domates salçası

-1 yemek kaşığı tereyağı

-6 su bardağı sıcak su

-1 tatlı kaşığı nane

-1 tatlı kaşığı tuz

EZOGELİN ÇORBASI YAPILIŞI

Sıcak suyu geniş bir tencerede kaynatın.

Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz 2 çay bardağı organik kırmızı mercimeği tencereye aktarın.

3 yemek kaşığı organik baldo pirinci, 2 yemek kaşığı organik bulguru ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye aktarın.

Yaklaşık 35 dakika, organik kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirin.

Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.

Üzerine 1 adet küp doğranmış kuru soğanı ekleyin ve kavurmaya başlayın.

Kavrulan soğanlara 1 tatlı kaşığı organik domates salçasını ekleyin.

1 tatlı kaşığı naneyi ekleyip, 2 dakika daha kavurun.

Kavrulan sosunuzu ocaktan alın.

Organik Bakliyatları kaynattığınız tencereye kavrulan salçalı soğan karışımı ekleyin.

Sonra hızlıca karıştırdığınız çorbayı 10 dakika daha pişirin.

Limon suyu ve pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin.

ÇOBAN SALATA TARİFİ 

Çoban salata malzemeler

-4 adet orta boy domates

-3 adet orta boy yeşil biber

-2 adet orta boy salatalık

-1 adet büyük boy kuru soğan

-1/4 demet maydanoz

-5 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in organik sızma zeytinyağı

-4 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

-Yarım çay kaşığı tuz

-3 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in organik nar ekşisi

-3 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in organik elma sirkesi

ÇOBAN SALATA YAPILIŞI

Domatesleri ince ince doğrayın.

Kabuğu soyulan salatalıkları domatesler gibi ince ince kesin.

Biberleri ortadan ikiye bölüp yarım ay şeklinde kesin.

Kuru soğanı ince ince doğrayın ve maydanozu incecik kıyın.

Kuru soğan hariç bütün malzemeleri salata kabında karıştırın.

Salata tabağına aldığınızda üzerine kuru soğanları ekleyin.

Tuzu, organik sızma zeytinyağını, organik elma sirkesini, organik nar ekşisini ve taze limon suyunu üzerine ekleyip servis edin.

KÖZLENMİŞ SEBZE ÇORBASI TARİFİ 

Közlenmiş sebze çorbası malzemeler

-4 adet orta boy domates

-1 adet kırmızı biber

-3 diş sarımsak

-1 adet büyük boy soğan

-3 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in organik sızma zeytinyağı

-Tuz, karabiber, kekik

-1 yemek kaşığı tereyağı

-1 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in organik buğday unu

-1 tatlı kaşığı Organic Windy Valley’in organik domates salçası

-5 su bardağı sıcak su

-Yarım su bardağı süt (oda ısısında)

KÖZLENMİŞ SEBZE ÇORBASI YAPILIŞI

İlk önce fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve üzerine kesilen domatesleri, kapya biberi, sarımsakları, kuru soğanı yerleştirin.

Doğranan sebzelerin üzerine karabiberi, kekiği ve tuzu serpiştirin.

Ardından tepsiyi önceden ısıtılmış 200° fırına yerleştirin ve közlenmeye bırakın.

Közlenen ve soğuyan domateslerin ve biberlerin kabuklarını soyun.

Tencereye tereyağını alın ve eritin. Tereyağı eridikten sonra organik buğday unu ilave edin ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun.

Organik buğday unun rengi hafif pembeleştikten sonra organik domates salçayı ekleyin ve 1-2 dakika daha kısık ateşte kavurun.

Ardından közlenen sebzeleri tencereye ekleyin ve karıştırın.

3 su bardağı sıcak suyu ekleyerek son bir kez daha karıştırın ve kaynamaya bırakın.

Çorba kaynadıktan sonra blenderden geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.

Çorbaya kalan 2 su bardağı sıcak su ilavesi yapın ve kıvamını ayarlayın.

3-4 dakika daha kaynatılan çorbanın tuzunu ilave edin ve sütü ekleyerek karıştırın.

Kısık ateşte 1-2 dakika daha pişen domates çorbası servise hazır.

 

 

Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, kızarmış ekmek dilimleri ile süsleyerek servis edin.

Yukarıdaki tariflerin malzemelerini www.organicwindyvalley.com.tr sitesi üzerinden temin edebilirsiniz.

Etiketler: yemek tarifleri,organik gıdalar,organik nohut tarifi,organik zeytinyağı
Ekim 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.