Organik Pekmez uygun koşullarda saklanmadığında bozulma ihtimali olan bir besindir. Hangi meyvenin Organik Pekmezi olursa olsun, içeriğinde bol miktarda antioksidan ve mineral bulunur. Bu nedenle güneş almayan yerlerde saklanmalıdır. Güneş, Organik Pekmezin yüksek ısıya maruz kalmasına ve HMF adı verilen kanserojen maddelerin artmasına neden olur. Bunu Organik Pekmezin renginin koyulaşmasından anlayabilirsiniz. Bu durumda Organik Pekmezin tüketilmesi sağlıklı değildir. Sağlığınız açısından oldukça zararlı olur. Bu yüzden Organik Pekmez ya buzdolabında ya da güneş almayan serin bir yerde saklanmalıdır.
Bozulmaması için ağzı kapalı olarak cam kavanozda saklanmalıdır. Ağzı kapalı olan kavanozlar açıldıktan sonra, mutlaka buzdolabında muhafaza edilmelidir. Bulunduğu ortam nemli olmamalıdır. Bu yüzden hava almayan, cam kapların tercih edilmesi gerekir. Eğer Organik Pekmezin üzerinde ince bir küf tabakası oluşursa, bu Organik Pekmezin bozulduğunu gösterir. Bunların tüketilmemesi gerekir. Bunun dışında plastik kaplarda olan Organik Pekmezde hızlı bir şekilde bozulabilir. Çünkü plastik kaplar ışık alır ve kanserojen maddenin ortaya çıkışına etki eder.
Organic Windy Valley’in pekmez çeşitleri cam kavanozlar halinde satışa sunulmaktadır. www.organicwindyvalley.com.tr adresinden sipariş oluşturabilirsiniz.
Organik Bal Çeşitleri Nasıl Doğru Muhafaza Edilir?
Organik Balınızı cam kavanozda veya dayanıklı yapıya sahip güvenilir ambalajlarda muhafaza etmeye özen göstermelisiniz. Organik Balı uzun süre boyunca doğrudan güneş ışığına maruz kalacak ortamlarda tutmamalısınız. Mümkün olduğunca ışık almayan bir yerde saklamalısınız. Organik Balın devamlı olarak yüksek sıcaklığa maruz kalmasını önlemek adına, ocak veya fazla ısınan elektronik aletlere yakın alanlardan uzak tutmalısınız. Organik Balınızı yerleştirdiğiniz dolap vb. alanların, 18 ila 24 derecelik oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz. Organik Balın bulunduğu kavanozu veya ambalajı nem ve hava almayacak şekilde sıkıca kapattığınızdan emin olmalısınız. Fiziksel ve doğal kimyasal özelliklerinin bozulmaması için Organik Balın içine su karışmasını önlemelisiniz. Her kullanımdan sonra Organik Balın içindeki fazla hava kabarcıklarını mümkün olduğunca gidermeye çalışmalı ve içerisinde kaşık bırakmamalısınız.
Organik Balın şekerlenmesi herhangi bir bozulma belirtisi olmamakla beraber, benmari usulü ile çözündürme sayesinde ürün tekrar eski kıvamına kavuşturulabiliyor. Ayrıca şekerlenme daha çok Organik Çiçek Ballarında gözlemlenirken, Organik Çam Balında bu durum çok daha az meydana geliyor. Dolayısıyla Organik Çiçek Balı tüketiyorsanız, Organik Balınızın kıvamını korumak için oda sıcaklığında muhafaza etmeye özen göstermeniz gerekiyor.
Organik Unu saklayacağınız dolabın temiz ve rutubetsiz olmasına özen gösterin. Organik Unu kaptan alırken demir ve ıslak kaşık kullanmamaya dikkat edin. Bunun yerine tahta kaşıkları tercih edebilirsiniz. Eğer Organik Unu orijinal ambalajında saklamak istiyorsanız, ambalajın üzerine bir poşet geçirip hava almayacak şekilde bağlayabilirsiniz.
Sıcak havalar ve nem Organik Unun bozulması için uygun koşullardır. Bu nedenle yaz aylarında Organik Unuları ağzı kapalı şekilde buzdolabında muhafaza ederek özellikle böceklenmenin önüne geçebilirsiniz. Orijinal ambalajın üzerine geçirdiğiniz temiz bir poşetin ağzını sıkıca kapatıp da poşetin içerisine koku ya da nem sızmamasını sağlayabilirsiniz. Güneş ışınları da Organik Unun ürün kalitesi üzerinde kötü bir etkiye sahiptir, bu nedenle Organik Unu doğrudan güneş ışığına maruz bırakmamalısınız.
Organik Unu saklarken karşılaşılabilecek sorunlar yalnızca nem ve böcek değildir. Organik Un çevredeki kokuları emebileceğinden kahve, deterjanlar, ev kimyasalları gibi keskin bir kokuya sahip ürünlerin yakınında saklanmamalıdır.
Organik Sirke çok asitli bir sıvı olduğundan kesinlikle metal, teflon vb. kaplarda saklanmamalıdır. Cam veya plastik şişede ağzı kapalı bir şekilde saklanmalıdır. Organik Sirkeyi serin ve güneş almayan ortamda saklamak en doğrusudur.
Yemeklerde kullanılacak olan Organik Sirke buzdolabında cam şişede saklanmalıdır. Temizlik ve dezenfektan için kullanılacaksa plastik şişelerde serin ortamda saklanabilir. Organik Sirke bozulduğu zaman alkole dönüşür ve çok keskin bir tat verir.
Organik Sirke raf ömrü uzun olan bir sıvı olduğundan soğuk ve karanlık ortamda saklanırsa kolay kolay bozulmaz. Organik Sirkenin durdukça biraz daha ekşileşmesi normal bir durumdur. Sağlık açısından doğal yapılmış içerisinde katkı maddesi bulunmayan sirkeleri tercih etmeliyiz.
Organic Windy Valley’in bütün ürünleri katkı maddesi içermez tamamen Organik Ecocert tarafından sertifikalandırılmış ürünlerdir. Organik Sirke çeşitlerini incelemek için www.organicwindyvalley.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
Organik Nar ekşisini saklamanız gereken ortam mutlaka loş ve serin bir ortam olmalıdır. Ayrıca Organik Nar ekşisi kesinlikle güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Eğer isterseniz Organik Nar ekşisini buzdolabında saklayabilirsiniz. Organik Nar ekşisi bilhassa taze ise akışkandır ve zamanla durdukça koyu bir hal alır. Bu yüzden zaman geçtikçe buzdolabında kalır ise şişeden kolay bir şekilde akması da güçleşmiş olur. Bu yüzden de Organik Nar ekşisini evinizde kesinlikle güneş almayan ve mutlaka serin bir yerde saklamanız, Organik Nar ekşisini sağlıklı bir şekilde saklamanız için en ideali olacaktır.
Eğer Organik Nar ekşisini yukarıda bahsettiğimiz gibi uygun olan ortamlarda saklarsanız son kullanma tarihine kadar Organik Nar ekşisini bozulmadan saklamayabilmeniz mümkündür.
Organik Domates Salçası, hava ile temas ettiği takdirde küflenmeye başlar. Bu durum göz önüne alındığı takdirde Organik Domates Salçasını muhakkak ağzı sıkıca kapalı olacak ve hava almayacak biçimde saklamanız gerekiyor. Organik Domates Salçası muhakkak kuru ve serin bir alanda saklanmalıdır.
Uzun süre kullanmayacağınız Organik Domates Salçalarının bozulmasını önlemek için tavada tereyağı eritin ve kavanoz içerisindeki Organik Domates Salçasının üzerine dökün. Eğer tereyağı ile Organik Domates Salçasının tadını etkilemek istemiyorsanız, zeytinyağı dökmek daha faydalı bir yöntem olacaktır. Organik Domates Salçasının üzerinde bulunan yağ, onun bozulmasını önleyecektir.
Organik Domates Salçasını her kullandıktan sonra kapaklarını muhakkak sıkıca kapamalısınız. Organik Domates Salçanın en büyük düşmanı oksijendir. Bunun yanı sıra Organik Domates Salçasını kullandıktan sonra üzerine kaya tuzu ekleyerek küflenmesine önlem almış olursunuz.
Organik Baklagiller nemli ortamda kısa ömürlü olur. Kuru, ışık almayan bir erzak dolabı Organik Baklagiller için idealdir.
Organik Baklagiller cam kavanozda saklanmalıdır. Organik Pirinç, hava almadığı takdirde iki seneye kadar bozulmadan saklanabilir. Organik Pirincin güvelenmemesi için kavanoza bir tutam tuz atabilirsiniz. Organik Baklagiller hava ve sıvı temasına karşı korunduğunda uzun ömürlü olur. Cam kavanozları Organik Baklagil saklamak için kullanabilirsiniz.
Organik Kuru fasulye ve Organik nohut gibi uzun sürede pişen Organik Baklagilleri düdüklü tencerede haşladıktan sonra buzdolabı poşetlerine doldurarak derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz. Böylece pratik yemekler hazırlayabilirsiniz.
Organik Kuru Yemiş ve Kuru meyve çeşitleri; sevdiklerinizle televizyon keyfi yaparken, çocuklarınızla eğlenceli oyunlar oynarken ya da diyetinizde ara öğünlerde en sağlıklı atıştırmalıklardan biridir. Organik Kuru Yemiş ve Kuru meyvelerin tazeliğini koruması ve uzun süre muhafaza edilebilmesi için doğru saklama kapları kullanmanız gerekir.
Organik Kuru Yemiş ve Kuru meyvelerin tazeliğini koruması için hava almayan cam saklama kaplarında saklanması gerekir. Paketi açılmış Organik Kuru Yemiş ve Kuru meyveler buzdolabında hava almayan kilitli buzdolabı poşetlerinde uzun süre saklanabilir. Kilitli poşetler sayesinde buzdolabında daha az yer kaplarlar.
Uzun süre ısı ve ışığa maruz kalan Organik Kuru Yemiş ve Kuru meyveler çabuk bayatlar. Işık almayan ve serin bir erzak dolabı Organik Kuru Yemiş ve Kuru meyveler için en ideal ortamdır.
Cam kavanozlar hava almadığı için Organik Kuru Yemiş ve Kuru meyveler bu saklama kaplarında uzun süre saklanabilir.
Organik Kuru Yemişleri kilitli buzdolabı poşetlerine koyduktan sonra derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Organik Kuru Yemişlerinizi oda ısısında beklettikten sonra ilk günkü tazeliğinde tüketebilirsiniz.
Organik Zeytinyağı Çeşitlerinin saklanmasında dikkat edilmesi gereken temel etkenler Işık, oksijen, sıcaklık, hava ve zamandır. Organik Zeytinyağı Çeşitlerinin saklamanın en ideal yolu nem olmayan, oda sıcaklığında, ağzı sıkı bir şekilde kapalı olarak, teneke (tercihen laklı teneke), seramik ya da renkli cam kutularda saklamaktır. Plastik ve beyaz cam şişeler Organik Zeytinyağı Çeşitlerinin saklanması için uygun değildir çünkü Organik Zeytinyağı Çeşitleri içerisinde bulunan klorofil, şeffaf cam şişede güneş ışığına maruz kaldığında okside olarak istenmeyen lezzetler oluşturabiliyor.
Organik Zeytinyağı Çeşitlerini doğrudan ışık görmeyen, oda ya da saklandığı ortam sıcaklığı 18-20 derece civarında olan yerlerde saklamalısınız. Ayrıca Organik Zeytinyağı Çeşitleri bulunduğu ortamın kokusunu hızlı bir şekilde çeker, bu sebeple yabancı kokunun olmadığı rutubetsiz alanlarda saklamalısınız.
Organik Tarhana, hava almayacak şekilde muhafaza edilmelidir.
Doğrudan güneş ışığı alan yerlerden ve sıcak ortamlardan (ocak, doğalgaz) uzak tutulmalıdır.
Bunun yerine serin, karanlık ve kuru yerlerde muhafaza edilmesi gerekir. Evinizde kiler varsa, Organik Tarhanayı kilerde saklayabilirsiniz. Bu koşullar yerine getirildiğinde, Organik Tarhana son kullanma tarihi gelene kadar muhafaza edilebilir.
Organic Windy Valley’in ürünlerini muhafaza etmek işte bu kadar kolay. Ürünleri incelemek ve satın almak için www.organicwindyvalley.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.