Nohut (Cicerarietinum I .) binlerce yıldan bu yana tarımı yapılan ender bitkilerden biridir.
Anavatanı olarak Türkiye’nin güney doğu bölgesi gösterilmektedir. Pek çok kaynağa göre, bu bölgede yaklaşık 7000-7500 yıl önce nohut yetiştirilmekteydi. Bugün artık Türkiye’de dahil Dünyanın pek çok ülkesinde nohut tarımı yapılmaktadır.
Nohut tanelerinde bulunan % 20-25 protein, % 40-60 karbonhidrat, % 4,5-5,5 yağ, fosfor ve kalsiyum sayesinde insan beslenmesinde önemli bir yere sahiptir.
Nohut, ülkemizde tarımı yapılan yemeklik tane baklagiller içerisinde kuru fasulye ve mercimekten sonra en fazla yetiştirilen bir bitkidir. Mercimekten sonra kuraklığa ve sıcaklığa en çok dayanan bitki olması, nohudu yarı-kurak ve kurak alanların en önemli bitkilerinden birisi yapmıştır. Bu nedenle, ülkemizin doğu, güneydoğu ve orta Anadolu bölgelerinin tarımsal topraklarında kendine yer edinmiştir.
Organik Nohut üretiminde kimyasal gübre ve tarım ilacı kullanılmamaktadır.
Organic Windy Valley markamız ile satışa sunulan tüm organik nohutlar Türkiye resmi kurumlarının belirlediği organik şartlara tabii ve sertifikalıdırlar.
Nohut her mevsim tüketilebilen faydalı bir besindir. Diyet yaparken salatalarda,
Mezelerde,etli veya etsiz yemek tariflerinde özellikle kış aylarında nohut başrolde yer alır.
Peki organik nohutun faydaları ve kullanım yerleri nelerdir? Gelin hep birlikte bakalım.
Organik Nohutun Faydaları Nelerdir?
Nohut A,B6,C,E, vitamini, fosfor, demir, magnezyum gibi mineraller ve yüksek protein içerir.
Organic Windy Valley’in web sitesinde satılan organik nohut, zengin besin içeriğiyle sağlığınız için aşağıdaki faydaları sağlar.