Organik Kurutulmuş Kavun Nedir? Faydaları Nelerdir?

Organik Kurutulmuş Kavun Nedir? Faydaları Nelerdir?

ORGANİK KURUTULMUŞ KAVUN NEDİR?

Kurutulmuş meyveler, her mevsim mükemmel bir besin kaynağıdır. Taze kavunun uygun şartlarda gerekli ön işlemlerden geçirilerek kurutulması ile üretilmiştir. Kavun kurutulduğu zaman lif oranı, protein, karbonhidrat, vitamin gibi gıda bileşenleri oldukça yükselmekte ve önemli hale gelmektedir. Organik Kurutulmuş kavunda vücut için gerekli olan A, C ve D vitamini vardır. Kurutulmuş kavunu içeceklerinizi tatlandırmak için, meyveli keklerinizin içine, ara öğün olarak, pasta veya tatlılarınızı süslemek için kullanabilirsiniz. Kavunun, vücudu soğutucu ve yatıştırıcı etkisinin yanında sağlık açısından da birçok faydası bulunmaktadır.

ORGANİK KURUTULMUŞ KAVUNUN VÜCUDA FAYDALARI VE ZARARLARI

Bildiğiniz gibi meyve ve sebzeler insan vücudunu faydalı vitaminler ve mikro elementlerle doldurmak için yaratılmıştır. Günlük kullanımları, tonu artırmanıza ve bağışıklık sistemini güçlendirmenize izin verir, bu da hastalıklara uzun süre direnmenizi sağlar. Bazı meyveler cilt sağlığını iyileştirir, diğerleri saç ve tırnakların durumunu güçlendirmeye yardımcı olur ve diğerleri kardiyovasküler sistemi güçlendirir.

Kavun bir besin hazinesidir. En önemlileri arasında, bağışıklığı ve vücudun genel durumunu güçlendirmek için bir eser element olan C vitamini tahsis etmek gelenekseldir. Beta-karoten, doğal cilt tonunu iyileştirir. Folik asit, sinir sistemini sakinleştirmek ve harika bir ruh hali yaratmak için mükemmel bir çare.

Bir domuz kuyruğundaki kavun daha fazla miktarda yararlı eser element içerdiğinden, kurutulmuş bir ürünün yararları ve tehlikeleri hakkındaki tartışmalar nadirdir. Bu kültürün sistematik kullanımı, pektin sayesinde vücudu zararlı toksinlerden arındıracaktır. Organik Kurutulmuş kavun, iyi bir ruh hali ve neşenin anahtarı olan serotonin üretimini destekler. Ek olarak, kurutulmuş ürün kan damarlarını güçlendirmenize ve kalp kaslarının çalışmasını iyileştirmenize izin verir.

Herhangi bir ürünün aşırı tüketiminin vücut için olumsuz sonuçlara neden olabileceğini hatırlamakta fayda var. Küçük miktarlarda sarsıntılı kavun pratik olarak zararsızdır, ancak bazı insanlar kullanımına biraz dikkatle yaklaşmalıdır:

  • bebekte dışkı ile ilgili sorunlardan kaçınmak için emziren kadınlar;
  • diyabetli kişiler çok tatlı yiyeceklerden kaçınmalıdır;
  • duodenal hastalık veya mide ülseri teşhisi konmuş herkes.

Ek olarak, alerjik reaksiyonlara yatkınlığı olan kişiler bu inceliği dikkatli kullanmalıdır. Kavun bir alerjendir ve deri döküntülerine neden olabilir.

Antioksidan Kaynağı: Organik Kurutulmuş kavun antioksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından zengin sağlıklı bir atıştırmalıktır. Bir porsiyon Organik kurutulmuş kavun içindeki antioksidanlar, vücudun sağlıklı hücrelere zarar verebilecek serbest radikalleri nötralize etmesine yardımcı olur. Antioksidanlar, kalp hastalığı ve felç gibi kronik durumların önlenmesi ile ilişkilidir. Organik Kurutulmuş kavun, meyveye canlı turuncu rengini vermekten çok daha fazlasını yapan bir karotenoid olan beta-karoten açısından da zengindir.

Sağlıklı Gözler ve Cilt: Beta-karoten vücutta A vitaminine dönüşür ve cilt ve göz sağlığı için önemli bir besindir. Yeterli düzeyde beta-karoten tüketmek, genç bir ışıltının korunmasına yardımcı olmak için cilt tonunu ve dokusunu iyileştirir. Araştırmalar bu karotenoidin ayrıca UV ışınlarının zararlı etkilerini azaltarak cildi güneşin zararlarından koruduğunu gösteriyor. Beta-karoten ayrıca kataraktın önlenmesine yardımcı olur ve yaşlı erişkinlerde körlüğün önde gelen nedeni olan makula dejenerasyonu riskini azaltır.

Kalp Sağlığı: Muz, potasyumun tek kaynağı değildir! Organik Kurutulmuş kavun, bu temel mineralin alımını arttırmanın mükemmel bir yoludur. Potasyum kalp atışını düzenler, yüksek tansiyonu düşürür ve kardiyovasküler hastalık riskini azaltabilir. Sodyum seviyelerini kontrol altında tutmak için özellikle önemlidir. Organik Kurutulmuş kavun ayrıca B-kompleks vitaminleri, özellikle folat bakımından da yüksektir. Folik asit veya B-12 vitamini olarak da adlandırılan folat, kalp hastalığının öncüsü olan arterlerin sertleşmesini azaltır.

ORGANİK KURUTULMUŞ KAVUNUN MUHAFAZA EDİLMESİ VE RAF ÖMRÜ NE KADARDIR?

Kavunun taze şekliyle uzun süre saklanması, depolanması bir patates veya soğan ile karşılaştırılamayacak kadar kısadır. Kurutulmuş gıdalar usulüne göre kurutulduğunda  organik kurutulmuş kavun ağzı kapalı hava geçirmez bir  kapta 1 yıla kadar oda sıcaklığında saklanabilir.

Meyvelerin kurutulma sonrası bekleme süreleri saklandıkları veya depolandıkları ortama ve ortamın  sıcaklığına göre değişmektedir.

ORGANİK KURUTULMUŞ KAVUN NERELERDE KULLANILIR?

Organik Kurutulmuş Kavun kullanım alanlarından bazıları aşağıdadır.

Tatlı, puding ve çikolata içerisinde kullanılmaktadır,

Atıştırmalık olarak tüketilebilir,

Diyet yapanlar için ara öğün olarak kullanılabilir,

ORGANİC WİNDY VALLEY'İN ORGANİK KURUTULMUŞ KAVUNU;

 Tam zamanında toplanan olgun ve taze kavunlar dilimlenir ve kurutulur. Yaz kış her mevsim tüketebileceğiniz bu özel kuru meyveyi dilerseniz tüm tatlı tariflerinde kullanabilirsiniz. Sağlığına dikkat eden ve formunu korumak isteyenler için en iyi ve en sağlıklı atıştırmalıklar kuru meyvelerdir. En doğal haliyle sağlığınız ve tarifleriniz için Organik ecocert sertifikalı kurutulmuş kavun satın alabilirsiniz. Yanınızda taşıyabileceğiniz paketlerde, Sağlıklı atıştırmalık olarak sunuyoruz. Serin ve kuru yerde muhafaza ediniz. Güneş ışığı ile doğrudan temasta bırakmayınız.

 

Etiketler: Organik Kurutulmuş Kavun Nedir? Faydaları Nelerdir?
Ekim 03, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.