Uzmanlar organik keçiboynuzu pekmezinin enerji değeri yüksek bir gıda olduğunu ve potasyum, kalsiyum içermesi nedeniyle oldukça faydalı olduğunu vurguluyor. Organik keçiboynuzu pekmezinin faydaları şöyle:
AKCİĞERİ TEMİZLER
Organik keçiboynuzu pekmezi, akciğerlerin sağlığını korumak için düzenli tüketilmesi gereken besinlerin başında yer alıyor. Tüm zararlı toksinlerin atılmasını sağlayan keçiboynuzu, akciğerlerde adeta detoks etkisi yapıyor. Sigaradan kararmış ciğerleri temizliyor, akciğer kanserine yakalanma riskini azaltıyor.
KANSERDEN KORUR
Organik keçiboynuzu pekmezinin içerdiği polifenoller sayesinde vücuttaki serbest radikallerle savaşarak; rahim ağzı kanseri, akciğer kanseri gibi bazı kanser hastalıklarından korur.
SİNDİRİME YARDIMCI OLUR
Organik keçiboynuzu pekmezinin yüksek lif içeriği sayesinde sindirim dostudur. Mide sıvılarının salgılanmasını sağlayan organik keçiboynuzu pekmezi, bağırsak hareketlerini düzenleyerek gastrointestinal rahatsızlıkları önleyebilir. Ayrıca şiddetli ishale karşı etkili olup özellikle ani gelişen ishal tedavilerine destek sağlar.
BALGAM SÖKTÜRÜR
Kış aylarında artan astım atakları ve bronşit hastalıklarına iyi gelen keçiboynuzu şiddetli öksürüklere karşı dahi çok etkili. Ayrıca güçlü balgam söktürücü özelliği sayesinde öksürüğü azaltır.
KEMİK GELİŞİMİNİ DESTEKLER
Organik keçiboynuzu pekmezinin bir diğer faydası kemik gelişimine destek sağlaması. Günde bir tatlı kaşığı organik keçiboynuzu pekmezi tüketerek kemiklerinizin gelişiminde katkıda bulunabilirsiniz.
ADET KRAMPLARINI HAFİFLETİR
Organik keçiboynuzu pekmezinin faydaları içerisinde adet kramplarını hafifletme özelliği bulunuyor. Organik keçiboynuzu pekmezi, kasıklarda ve iç bacaklarda hissedilen adet ağrısını hafifletir.
Düşük şeker ve yağ içeriği de kilo vermek isteyen insanlar için faydalı bir seçenektir ve çikolata yerine geçer. İçeriğindeki yüksek A ve B2 gibi vitaminlerde cildiniz ve göz sağlığınız için iyidir.
-Diş ve diş eti sağlığında destek sağlar.
-Astım ve bronşit tedavisinde kullanılır.
-Alerji tedavisinde kullanılır.
-İyi bir antioksidandır.