Organik Kahvaltıyla Güne Zinde Başlangıç

Organik Kahvaltıyla Güne Zinde Başlangıç

Organik Kahvaltıyla Güne Zinde Başlangıç

Düşük maliyetle daha çok ürün elde etme kaygısı, gıda üretimine insan sağlığına zararlı uygulamaları ve maddeleri ekledi.

Neyse ki bilgiye erişimin kolaylaşması, tüketicilerin daha bilinçli olmasını sağlıyor. Artan farkındalık ve konunun önlem almayı gerektirecek boyuta gelmesi, gıda üretiminde doğal yöntemlere dönüşü gündeme getirdi. Organik üretim, bu eğilimin getirilerinden.

Bugün pek çok tüketici, gıda başta olmak üzere pek çok alanda organik alternatiflere yönelmekte. Organik gıda, üretim sürecinin hiçbir basamağında tarım ilacı, zararlı hormonlar gibi hiçbir kimyasal maddenin kullanılmadığı gıdadır. Bunlar sağlık açısından risk içermedikleri gibi, lezzet konusunda da daha iyi performans sergiler.

Organik gıda sertifikası alabilmek için üretimin çeşitli aşamaları sertifika kuruluşları tarafından sertifikalandırılır. Bu kuruluşları, Avrupa Birliği standartlarına göre Tarım Bakanlığı yetkilendirir.

Ürünün üretildiği tarla, kullanılan tohum, çiftçi, gübre ve böcek ilaçları, ürünün kendisi, ürünü işleyenler ve paketleyip pazarlayan kuruluşlar gibi hemen hemen her unsur, ayır ayrı sertifikalandırılır.

Organic Windy Valley’in bütün ürünleri ecocert tarafından sertifikalandırılmıştır.

Organik Kahvaltı’da neler tüketmeliyiz?

Bu yazımıza geçmeden önce sizleri www.organicwindyvalley.com.tr adresine yönlendireceğiz. Yazımızdaki bütün ürünleri sertifikalı bir şekilde bu site üzerinden temin edebilirsiniz.

Organic Windy Valley’in Organik Pekmez Çeşitleri

Vücudun kalsiyum ihtiyacını karşılayan organik pekmez, içeriğindeki demir ve kalsiyum nedeniyle kemik gelişimini sağlıyor, kansızlığa iyi geliyor. Soğuk havalarda tüketildiğinde vücudun ısı dengesini sağlayan pekmez, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve antioksidan etkisi nedeniyle hastalıklara karşı vücudu koruyor

Organic Windy Valley sitesinde Organik Dut Pekmezi, Organik Keçiboynuzu Pekmezi ve Organik Üzüm pekmezi çeşitlerine ulaşabilirsiniz.

Organic Windy Valley’in Organik Bal Çeşitleri

Mükemmel bir antioksidandır. Düzenli olarak tükettiğinizde vücudunuzdaki toksinlerin temizlenmesine yardımcı olur. Ayrıca antibakteriyel özelliğiyle cildi güzelleştirir. Kilonuza dikkat eden biriyseniz şekerden ve şekerli gıdalardan uzak durmanız gerekiyor. Fakat bal bunlara dahil değil. Organik Bal metabolizmanızı geliştirir ve kilo vermenize yardımcı olur. Bundan ötürü kahvaltı için iyi bir tercih olacaktır.

Organic Windy Valley sitesinde Organik Çam balı, Organik Çiçek Balı çeşitlerine ulaşabilirsiniz.

Organic Windy Valley’in Organik Tahin’i

Susamdan yapılan ve nefis bir tadı olan Organik tahin, bu lezzetinin yansıra içinde bolca protein, besin lifi, kalsiyum, omega 3 yağ asidi, demir olması, A ve C vitaminleri bakımından da zengin olması nedeniyle mutfaklarda sık sık konuk edilmesi gereken isimlerden. Her sabah 3-4 yemek kaşığı kadar yiyeceğiniz tahinle vücudunuza ihtiyaç duyduğu birçok mineral ve vitamini kazandırabiliyor, bu sayede kendinizi gün içinde çok daha zinde hissetmeye başlayabiliyorsunuz.

Organic Windy Valley sitesinde Organik Tahin ürününe ulaşabilirsiniz.

Organic Windy Valley’in Organik Tam Buğday Unu ile Hazırlamış Olduğunuz Ekmek

Beyaz ekmeğin sağlığa zararlı olduğunu biliyoruz. Bundan dolayı organik ve sağlıklı bir kahvaltı için Organik Tam Buğday Unu ile kendi sağlıklı ekmeğinizi yapabilirsiniz.

Tam Buğday Unlu Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

-3 su bardağı Organic Windy Valley’in Organik Tam Buğday Unu

-1 tatlı kaşığı instant kuru maya (tepeleme olmasın)

-1 tatlı kaşığı tuz (tepeleme olmasın)

-1 tatlı kaşığı şeker

-1 su bardağına yakın ılık su

-2 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in Organik Sızma Zeytinyağı

Tam Buğday Unlu Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

-Organik Tam Buğday Ununu yoğurma kabına alalım. Ortasını açıp; maya, şeker, Organik Sızma Zeytinyağını ve tuzu ekleyelim.

-Suyu yavaş yavaş ekleyip, yoğuralım. Hamur, hafif ele yapışan ve kulak memesi kıvamında bir hamur olmalı. Su eklerken dikkat edelim. Organik Tam Buğday Ununa göre daha fazla veya daha az su alabilir.

-Hamur toparlandıktan sonra, 10 dakika kadar yoğurmaya devam edelim.

-Daha sonra kabın üzerini örtüp, hamuru mayalandıralım.

-40 dakika kadar sonra hamuru şekillendirip, unlanmış tepsiye koyalım. Hamuru şekillendirirken, ellerimize yapışmaması için un kullanabiliriz.

-Şekillendirdikten sonra, 1 saat kadar mayalandıralım.

-Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarmaya başlayana kadar pişirelim.

-Kızarmaya başlayınca, sıcaklığı 160 dereceye düşürüp iyice kızarmasını ve içinin de pişmesini sağlayalım. Kürdanla kontrol edebilirsiniz. Toplamda yaklaşık 40 dakikada pişmiş oluyor.

-Fırından çıkardıktan sonra, bir beze saralım ve soğumadan dilimlemeyelim. Soğumadan bıçak sürersek, içi hamurlaşır.

Çok lezzetli bir tarif. Deneyeceklere, şimdiden afiyet olsun. :)

Güne Doğal Bir Başlangıç Yapın

Lezzette ve güvenilirlikte beklentileri karşılayan organik gıdalarla güne tat ve enerji katın. Günün en önemli öğünü kahvaltı, organik kahvaltılıklarla daha yararlı hale gelecektir. Kahvaltının besin değerleri bakımından zengin ve sağlığa zararlı nitelik taşımayan bu tür gıdalarla yapılması önemli. Sağlığınıza en iyi yatırım sağlıklıyken yapılan yatırımdır. www.organicwindyvalley.com.tr adresinden bütün organik, sertifikalı ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.

Etiketler: organik dut pekmezi, organik üzüm pekmezi, organik keçiboynuzu pekmezi, organik çiçek balı, organik çam balı, organik tam buğday unu
Ekim 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.