"Organik Domates Salçasının" Sofralara Zahmetli Yolculuğu

Organik tarım, Organik gıdalar, Ecocert sertifika, sağlıklı beslenmek, organik domates, sağlık, organik ürünler, organik yemek, organik gıda tüketmek, organik gıda, sağlıklı beslenmek, organik, domates,

"Organik Domates Salçasının" Sofralara Zahmetli Yolculuğu

 

Bugün domates mutfaklarımızın vazgeçilmezi. Öyle ki domatessiz bir yemek, salata veya sos düşünemiyoruz. Mevsiminde taze olarak tükettiğimiz bu lezzetli sebzeyi kış mevsiminde ise ya derin dondurucudan tüketiyoruz ya da konserve ve salça olarak sofralarımıza taşıyoruz. Fakat hiç düşündünüz mü, ilk salça ne zaman ve nerede yapıldı?

 

Domates Amerika kıtası kökenli bitkilerdir ve Avrupa’ya ancak Coğrafi Keşifler ’den sonra gelebilmiştir. Gelgelelim bu besinlerin mutfaklara girmesi ve dünya çapında yaygınlaşması öyle kolay olmamıştır. Domates konservesi ilk kez 19. yüzyılda üretildi. İlk domates konservesi fabrikası ise 1860’ta Ohio’da açıldı. Fakat yaygınlaşması 1920’lerde olmuştur. Türkiye’de ise domatesin tarım ürünü olarak üretilmesi ancak Birinci Dünya Savaşı sonrasına rastlar.

 

Sebze ve meyveleri uzun süre saklamak zordur. İnsanlık zaman içinde reçel, salamura, konserve gibi yöntemlerle çiğ gıdaları saklama yollarını keşfetmiştir. Domatesin başlarda sadece konservesi yapılıyordu. Fakat daha sonra domates püresi geliştirildi. Ardından domatesin suyu preslenerek daha katı ve kıvamlı salça elde edildi. Güneşin uygun olduğu yerlerde güneşte kurutularak suyu çektirilen domates püresi, iklimin uygun olmadığı yerlerde buharda pişirilerek salçaya dönüştürülür. Böylece domatesin lezzeti ve besin değerleri uzun süre korunabilir.

 

Yemeklerin en büyük kurtarıcısı ‘’Organik Domates Salçası’’

 

Kış telaşında geçmişten günümüze gelen en güzel geleneklerden bir diğeri de salça yapımıdır. Çoğumuzun hatıralarında “ekmek üzerine salça” yediğimiz o günler beliriyordur. Sokakta oynarken ve o koşuşturmanın heyecanıyla acıktığınızı bile fark etmediğiniz anlarda, annenizin taze ve çıtır ekmeğin üzerine salça sürüp elinize tutuşturduğu o zamanlara yolculuk yaptırır. Nasıl da lezzetli gelirdi, nasıl da keyifle yenirdi...

 

Çoğumuzun alışık olduğu konserve salçalar kullanmak Organic Windy Valley’in Organik Domates Salçalarını Tercih etmenizde fayda var. Organic Windy Valley’in Organik Domates Salçası ürünü Organik tarıma uygun bir şekilde üretilir ve üretiminin her aşamasında sertifikasyon kuruluşları tarafından takip edilir. Doğal, organik yapım aşamasından sonra kış boyunca hemen hemen her yemekte mis gibi Organik Domates Salçası kokusunu içinize çekmek istemez misiniz?

 

Doğallık Sepette Sağlık Evinizde

Organik Domates salçasının hikayesi tarladan başlar ve sizlerin mutfağınızda yemeklerinize lezzet katmak için eşlik eder. Bu yolculuğu yaparken sağlık açısından değer kaybetmemesi gerekmektedir. Bu değeri kaybettirmeden sizlere sağlayan Organic Windy Valley size en organik ürünleri hızlı ve sağlıklı kanallarla ulaştırmaktadır. www.organicwindyvalley.com.tr adresini ziyaret edebilir ve organik domates salçası ürününü inceleyebilirsiniz.

 

Organik Domates Salçasının Mucizeleri

Vazgeçilmezlerimizden birisi olan organik salçanın, organik ise yararlarını saymakla bitirmemiz pek mümkün değildir. Mutfaklarımızda kullandığımız organik domates salçasının insan vücuduna faydaları oldukça fazladır.

Organik domates salçasının yapısında birçok vitamin ve mineral bulunmaktadır. Organik domates salçasında A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini, C ve K vitaminleri mevcuttur. Bunların yanı sıra niacin, demir, potasyum, karbonhidrat gibi bileşiklerde yer almaktadır. Bu vitamin ve mineraller vücudumuzun elzem ihtiyacını karşılar. Ayrıca organik domates salçasının içeriğinde yer alan likopenin sağlığımıza katkısı tahmin edilenden çok daha fazladır.

 

Vücudumuz yapısı gereği kendiliğinden likopen ihtiyacını karşılayamaz. Likopen nedir diye soracak olursanız Antioksidan özelliğiyle vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir, serbest radikallerin çoğalmasını önleyerek kötü hastalıklara yakalanma riskini azaltır yani sağlık açısından oldukça faydalıdır. Vücudumuzun hastalıklardan korunması için likopen ihtiyacını yediğimiz besinlerden karşılamak zorundayız. İhtiyacımız olan likopeni en iyi şekilde karşılayacak ürünlerden birisi de domatestir.

Likopen ihtiyacımızın büyük oranını domatesten karşılamamız mümkün olmaktadır. Çünkü domates vücudumuzun %85 oranında likopen gereksinimini karşılamaktadır. Organik domates salçası yiyerek gerekli likopenin büyük çoğunluğunu almış oluruz. Bunun sebebi ise içeriğinde katkı maddesi ve kimyasal bulundurmuyor olmasıdır. Ayrıca organik domatesten yapılan organik domates salçası yemeklerimize fazlasıyla lezzet vermektedir. Aynı zamanda organik domates salçasını tüketmek prostat kanserini önlememize yardımcı olur.

 

Organik Domates Salçasında Bulunan Likopenin Faydaları

 

Kemik erimesi ihtimalini azaltır. Eğer akciğerde iltihap var ise iltihaplanmayı onarır. Astım hastalığına yakalanma olasılığını azaltır. Cildimizin oksijeni en iyi ve en etkili biçimde kullanmasına sebep olur.

 

 

 

Bu faydalı ürünü www.organicwindyvalley.com.tr adresini ziyaret ederek organik domates salçası ürününü inceleyebilir siparişinizi oluşturabilirsiniz.

Etiketler: "Organik Domates Salçasının" Sofralara Zahmetli Yolculuğu
Aralık 23, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.