Salgı balı olarak da bilinen organik çam balı, çam ağaçlarında yaşayan Marchalina hellenica’nın (Basra böceği) ürettiği bir bal türüdür. Marchalina hellenica, çam ağacı özsuyunu emer ve yaşamını bu şekilde devam ettirir. Ege ve Akdeniz Bölgesinde doğal şartlarda üretilen organik çam balı, Basra böceğinin salgıladığı bal çiğinin bal arıları tarafından alınması ve petek gözünde depolaması sonucu elde edilir.
Organik Çam balı üretiminde Türkiye % 90 ile birinci sıradadır. Türkiye’de bu balın % 80’ni Muğla’da üretilmektedir.
Organik Çam balının faydaları çok fazladır. Sizlere maddeler halinde bu makalemizde yer verdik İşte organik çam balının faydaları;
Organik Çam balı faydaları elbette sıraladığımız maddelerle sınırlı değil. Kemik ve kas yapısına katkısı, soğuk algınlığına karşı etkileri, cilt sağlığını korumaya yardımcı özelliği ve diğer pek çok yönü ile organik çam balı, kelimenin tam anlamıyla mükemmel bir besindir. Genellikle kahvaltılarda tüketilen organik çam balını günün en değerli öğününde tüketmek için Organic Windy Valley web sitemizden kişiye özel paketlenen organik çam balınızı sipariş edip, güne daha zinde başlayabilirsiz.
Son derece etkili bir besin olan organik çam balını kaşıklayarak tüketebilirsiniz. Ancak bu noktada kullandığınız kaşığın metal olmadığından emin olmalısınız.Organik Çam balını tüketmenin bir diğer yolu da ılık su içine karıştırmaktır. Özellikle soğuk algınlığı ve mide rahatsızlıklarının tedavisinde bu şekilde daha rahat tüketildiği gözlemlenmektedir.
Bunların yanı sıra organik çam balını doğal bir diş macunu olarak değerlendirebilmeniz de mümkün. Ek olarak, losyon haline getirilerek cilt ve saç bakım maskelerinde organik çam balının şifalı etkilerinden yararlanabilirsiniz. Organik Çam balını uzun bir süre boyunca orijinal haliyle muhafaza edebilmek için karanlık ve serin bir yerde saklamanızı öneririz. Cam veya tahta bir kap içerisinde korunaklı bir şekilde muhafaza edebileceğiniz organik çam balınız yıllarca bozulmadan ilk haliyle kalacaktır.
Yazımızın son bölümünde Organic Windy Valley ailesi olarak siz değerli bireylerimiz için organik çam balı satın alımı yaparken özenle dikkat etmeniz, organik mi yoksa kimyasal içeriyormu diye inceleyebilmeniz adına yazımızın son kısmında detaylı bilgileride yazmış olmaktan mutluluk duyarız.
Balın kıymetli bir gıda olması ve insanlar tarafından çok talep görmesi bal üretiminde birçok suistimale sebep olmaktadır. Sahte balı fiziksel özelliklerine göre ayırt etmemizin zor olduğu günümüzde bal satın alırken mutlaka kimyasal içeriğinin belli olduğu ve sertifikalı balları tercih etmeliyiz. Çam balının bilinen kimyasal özellikleri bakımından organik çam balında olması gereken prolin, diastaz ve glikoz/fruktoz değerleri şu şekilde olmalıdır. 100 g çam balında ortalama prolin proteini 450±20 mg, glikoz-fruktoz değeri 56±8 g, diastaz enzimi 14 olmalıdır.
Sizde tamamen Organik ECOCERT sertifikalı, güvenilir, bin derde deva olan ve en lezzetli çam balına sahip olmak için ORGANİC WİNDY VALLEY sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.