Organik Buğday ununun sağlığınız için sağladığı faydalar oldukça fazla. İşte o faydaların 11 tanesi!
1. Daha Besleyicidir
Organik Buğday unu, beyaz una göre içerisinde daha çok vitamin ve minerale sahiptir. Bu özelliği ile daha besleyici ve daha faydalıdır.
2. Tokluk Hissi Sağlar
Organik Buğday unu, beyaz una göre içerisinde daha çok lif miktarı barındırır. Bu özelliği ile kolayca doyma hissini yakalamaya yardımcı olur, daha fazla yemek tüketmeye engel olur.
3. Sindirim Sistemi İçin Yararlıdır
İçerdiği lif miktarı sayesinde sindirim sisteminin çalışmasına büyük ölçüde fayda sağlar. Hazımsızlık sorununun önüne geçerek, hızlı bir metabolizma süreci yaşatır. Böylece kilo vermeye yardımcı olur.
4. Kan Şekerini Düzenler
Kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olarak diyabet hastalığına yakalanma riskini en aza indirir.
5. Tansiyonu Düzenler
Yüksek tansiyon gibi sorunların çözümünde yardımcı olur, kalp-damar hastalıklarının oluşma riskini en aza indirir.
6. Göz Sağlığı İçin Yararlıdır
İçerdiği E vitamini sayesinde katarakt gibi göz rahatsızlıklarının önlenmesini sağlar, göz sağlığını tehdit eden unsurların etkisinin en aza inmesini sağlar.
7. Cilt İçin Yararlıdır
İçerdiği selenyum ve çinko miktarı, E vitamini sayesinde cildin beslenmesini sağlar. Güneşin cilt için zararlı etkilerini en aza indirir. Cildin sağlıklı ve parlak bir görünüme sahip olmasına yardımcı olur. Cilt esnekliğini artırarak yaşlılık belirtilerini geciktirir.
8. Saçlara Güç Kazandırır
İçerdiği çinko miktarı, vitamin ve mineraller sayesinde saçların parlak, sağlıklı bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.
9. Kolesterolü Dengeler
Sağlığı büyük ölçüde tehdit eden kötü kolesterolün düşürülmesinde yardımcıdır. Kolesterol sorunundan şikayetçi olan insanların organik buğday unu ekmeği tüketmesi ile şikayetlerinin azaldığı görülmektedir.
10. Alzheimere Karşıdır
İçerdiği B vitamini sayesinde Alzheimer gibi hafıza kaynaklı hastalıkların önlenmesinde faydalıdır. Zihin sağlığını koruyarak beyin fonksiyonlarının daha etkin görev yapmasına katkıda bulunur.
11. Kalp Sağlığı İçin Önemlidir
Düzenli olarak organik buğday unu tüketimi ile birçok kalp rahatsızlığının önlenmesi mümkündür.
Unutmadan, her besin ve ilaç gibi buğday ekmeği tüketimi için de doktorunuza danışmakta fayda var. Örneğin çölyak hastalığına sahipseniz organik buğday unundan yapılan ekmeği tüketmenizde zarar olabilir.
Sizde bu faydalı organik buğday ununa Organic Windy Valley sitesinden ulaşabilirsiniz.
Organik Buğday unu nasıl yapılır?
Organik Buğday unu, tarladan alınan buğday tanelerinin öğütme işlemine bütün olarak dahil edilmeleri sonucu elde ediliyor. Öğütme öncesinde ya da sonrasında içine hiçbir ek madde konmuyor ve buğdayın en doğal hali olarak üretiliyor. Buğdayın bütün olarak öğütülmesi yüksek besin değerlerine sahip olmasını sağlıyor. İçeriğinde bulunan kepek de buğdayın doğal halinde bulunan kepekten ileri geliyor. Kepeğin yanında organik buğday unu, buğdayda bulunan endosperm ve rüşeymin de tamamını barındırıyor.