Organik Badem İçi Nedir? Faydaları Nelerdir?

Organik Badem İçi Nedir? Faydaları Nelerdir?

ORGANİK BADEM İÇİ NEDİR?

Organik badem içi, sayısız faydası ve dünyanın birçok mutfağında kendine yer bulan, en besleyici kuruyemişlerinden biridir. Yetiştiği bölgeye göre değişiklik gösteren bademler çiğ, kavrulmuş, soyulmuş, un olarak tercih edilir. Organik badem içi daha çok ülkemizde ve ABD'nin ılıman iklime sahip topraklarında yetişir.

Organik badem içi son derece yüksek besin ihtiva eder. E vitamini, kalsiyum, fosfor, demir ve magnezyum açısından zengin bir kaynaktır. Ayrıca, çinko, selenyum, bakır ve niasin içerir. Diğer bütün türleriyle karşılaştırıldığında besin değerleri ve faydalı bileşenleri ile ön plana çıkmaktadır.

ORGANİK BADEM İÇİNİN FAYDALARI NELERDİR?

1- Cildi koruyor

Güneşten gelen ultraviyole ışınlar ile oksidatif stres cilde hasar verip erken yaşlanmaya neden olurken, Organik badem içinde bulunan E vitamini antioksidan içeriği ile serbest radikallerle savaşarak cildi koruyor.

 

2- Kalp hastalığı riskini azaltıyor

Kanda kötü kolesterol (LDL) seviyesinin yüksek olması kalp-damar hastalıkları riski ile ilişkilendiriliyor. Her gün yaklaşık 20 adet Organik badem içi, kötü kolesterolü belirgin şekilde düşürüyor, bu da kişilerin kalp hastalığı riskini azaltıyor.

3- Zayıflamaya yardımcı oluyor

Organik badem içi karbonhidrattan fakir, yağ ve posadan zengin olması nedeniyle tok tutma özelliğine sahip. Yağ ve posa içeriği ile kan şekerini dengede tutmak, tokluk sağlamak ve kabızlığı önlemek gibi etkileriyle kilo kontrolüne yardımcı oluyor.

 

4- Kan şekerini düzenliyor

Organik badem içi karbonhidrattan fakir posadan ve yağdan zengin olması sebebi ile tokluk süresini uzatıyor. Ayrıca meyve gibi karbonhidrat içeren yiyeceklerin yanında Organik badem içi tüketilmesi kan şekerindeki ani dalgalanmaları önlüyor.

 5- Kan basıncını düşürüyor

Yapılan çalışmalar magnezyum eksikliğinde kan basıncının yükseldiğini ortaya koyuyor. Yüksek kan basıncı ise kronik hipertansiyona neden olabildiği gibi, kalp krizi ve inmeye de yol açabiliyor. Organik badem içi içeriğindeki magnezyum ile magnezyum eksikliğinin giderilmesine yardımcı olurken, bu risklere karşı koruyor. Ancak kan basıncını yükseltmemesi için tuz ile kavrulmamış çiğ olanlarının tercih edilmesi gerekir.

 

6- Kabızlığa iyi geliyor

Yağlı yiyecekler bağırsaklardaki kasların kasılıp gevşemesine yardımcı olarak bağırsak hareketlerinin artmasına neden olur. Posadan zengin yiyecekler ise bağırsağa su çekerek bağırsak hareketlerini artırıyor. Organik badem içi, içeriğinde bulunan yağlar ve posa sayesinde kabızlığa iyi geliyor.

7- Kemikleri güçlendiriyor

Kemik sağlığı için yeteri kadar kalsiyum ve magnezyum tüketimi önemli. Özellikle süt ve yoğurt tüketmeyen ya da vegan kişilerde badem tüketimi magnezyum ve kalsiyum içeriği ile eksikliklerin giderilmesine yardımcı olarak kemikleri güçlendiriyor.

 

8-Damar sertliğini önlüyor

Kötü kolesterolün (LDL) yüksek olması damar sertliğine neden olurken, damar sertliği ise kalp krizi ve inme gibi durumlara yol açabiliyor. Organik badem içi E vitamini içeriği ile damar sertliğini önlemeye yardımcı oluyor.

9-Kansere karşı koruyor

Organik badem içi kilo kontrolüne yardımcı olması, antioksidan içeriği ve posa içeriği sayesinde kansere karşı koruyucudur. Hayvanlarla yapılan çalışmalarda badem tüketmenin kolon kanserine karşı koruyucu olabileceği belirtilmiştir.

 10- Yaşlanmaya karşı korur

Organik badem içi, hücrelerinizi yaşlanmaya ve hastalığa
önemli bir katkıda bulunan oksidatif hasardan koruyabilen antioksidanlar bakımından yüksektir.

 11- E vitamin deposu

Organik badem içi, dünyanın en iyi E vitamini kaynakları arasındadır Gıdalardan bol miktarda E vitamini almak sayısız sağlık
yararı ile bağlantılıdır.

  12- Magnezyum kaynağı

 Organik badem içi, birçok insanın yeterince alamadığı bir mineral olan magnezyum açısından son derece yüksektir. Yüksek magnezyum alımı, metabolik sendrom ve tip 2 diyabet için önemli gelişmeler sağlayabilir.

ORGANİK BADEM İÇİ MUTFAKTAKİ EN YAYGIN 3 KULLANIMI

Organik badem içi yemeklerde, ara öğünlerde, içeceklerde ve tatlılarda sıklıkla kullanıldığından bahsetmiştik. Şimdi günlük hayatınızda organik badem içi yer verebileceğiniz 3 kullanımını inceleyelim.

  1. Atıştırmalık olarak organik badem içi: Sade yemek için en popüler kuruyemişler arasında yer alır. Çiğ badem, kavrulmuş badem, tuzlanmış badem ya da çikolata kaplı badem olarak tüketilebilir.
  2. Yeşil salataların üzerine: organik badem içi gevrek dokusu ile yeşil salatalara ilave protein eklemek isteyenler için ideal bir kuruyemiş sayılabilir. Çilek, kızılcık gibi tatlı aromalara sahip meyvelerin bulunduğu salatalarda mükemmel lezzet birlikteliğini ortaya çıkartır.
  3. Tatlılarda aromatik olabilir: organik badem içi hafif bir tada sahip olması dolayısıyla keklerde ve hamur işlerinde garnitür olarak kullanılır. Beş çayı tariflerinin vazgeçilmezi sayılabilir.

GEBELİK DÖNEMİNDE ORGANİK BADEM İÇİ

Organik badem içi yeni doğan bebeklerde doğum kusurlarını gideren folik asit içerir. Ayrıca, sağlıklı hücre büyümesi ve doku oluşumunu teşvik eder.. Doktorlar gebe kadınlara folik asit takviyesi reçetelerde verirler ama badem anne ve bebeğin sağlığını korumak için yeterli derecede folik asit içerir.

ORGANİC WİNDY VALLEY’İN ORGANİK BADEM İÇİ

Organik badem içi son derece yüksek besin ihtiva eder. E vitamini, kalsiyum, fosfor, demir ve magnezyum açısından zengin bir kaynaktır. Ayrıca, çinko, selenyum, bakır ve niasin içerir. Diğer bütün türleriyle karşılaştırıldığında besin değerleri ve faydalı bileşenleri ile ön plana çıkmaktadır.

Eşsiz şifa kaynaklarından badem ve diğer doğal kuruyemiş çeşitlerimiz için Organic Windy Valley web sayfamızı ziyaret ederek inceleyebilirsiniz.

 

Etiketler: Organik Badem İçi Nedir? Faydaları Nelerdir?
Ekim 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.