Neden Yerli Üreticiyi Tercih Etmeliyiz?

Organik tarım, biyolojik çeşitliliğin korunması Organik tarım, Organik gıdalar, çevreye karşı sorumluluk, Ecocert sertifika, sağlıklı beslenmek, sağlık, organik ürünler, organik gıda tüketmek, yerli üretici,

Neden Yerli Üreticiyi Tercih Etmeliyiz?

Dünya çapında tarım politikaları endüstriyel sistemle üretim yapan şirketleri desteklemektedir. Gıda kodeksi (uluslararası besin standartları) büyük şirketleri korumaya yöneliktir. Bu sebeplerden dolayı yerel üretim sistemin dışında kalmaktadır. Sistemin dışında kalan yerel üretimin endüstriyel tarımla rekabet etmesi zorlaşmaktadır. Yerel üretim çok fazla emek ve sabır gerektirir, işin ustaları tarafından özenle ve geleneksel yöntemlere yapıldığı için uzun bir sürece ihtiyaç vardır. Kullanılan tohumlar geçmişten bugüne ulaştırılmış atalık tohumlardır, toprağından sulamasına, kullanılan gübresine kadar her şey kesinlikle kimyasal madde içermemektedir. 

Özellikle yerli ve organik üreticiyi koruma konusunda hassas davranmanız sadece ülke ekonomisi açısından değil, ekolojik denge bakımından da birtakım yararlar sağlar.

Sizler de organik gıda tüketirken yerli üreticiyi tercih etmelisiniz. Ürün ambalajında Menşei: Türkiye yazmalı. Organic Windy Valley’in bütün ürünleri yerli üretimdir.

Çevreye karşı sorumluluğun bir göstergesidir

Organik ürünlerin en önemli özelliği tamamen doğal ve doğada çözülebilir yapıya sahip maddelerden oluşmalarıdır. Kozmetikten temizliğe ve gıda ürünlerine kadar önemli bir özellik olarak ön plana çıkan doğada çözülme çevrenin korunmasını sağlar. Daha az kimyasal bazlı atık demek, daha fazla temiz su ve yeşillik anlamına gelir. Bu dengenin korunmasını sağlayıcı organik tarım ve üretim biçimi yerel yetiştiricilerin önemli bir parçası. Yerel üreticinin desteklenmesi ile konvansiyonel üretim tarzının doğaya verdiği zararları en aza indirmiş olursunuz.

 

Biyolojik çeşitliliğin korunması açısından önem ifade eder

BM Tarım Örgütü raporları ve farklı gıda otoriteleri tarafından yapılan çalışmalar, gıda çeşitliliğinin azaldığını ortaya koyuyor. Özellikle konvansiyonel ekip biçme yöntemleri, tek bir ürün tipine odaklı hasat mantığı nedeniyle birçok gıda ürünü kaybolma ile karşı karşıya. Yerel üreticinin desteklenmesi biyolojik çeşitliliğin korunmasındaki en iyi araç. Çünkü yerelde gerçekleşen ve teşvik edilen farklı ürünlerin ekimi ve nöbetleşe tarım bio-çeşitliliğin korunmasını sağlayan bir yöntem.

 

Zamanında toplanan mahsuller

Yerel ve organik tarımın en önemli avantajlarından biri mahsulün zamanında toplanması. Klasik tarım uygulamaları sırasında toptancılara gönderilmesi gereken mahsul olgunlaşmadan hasat edilir. Ürüne göre değişmekle birlikte birtakım hormon katkıları ile taşıma sırasında olgunlaşması sağlanan ürünlerin tüketimi riskli hale gelir. Yerli çiftçi ve yetiştirici tarafından organik olarak üretilen mahsul olgunlaşmadan toplanmaz ve tüketiciye sunulmaz. Böylece sofranıza ulaşan ürünlerin besleyici değerleri tam ve yüksek kaliteli olur. Ayrıca klasik tarımın ürünü meyve veya sebzeler işleme tabi tutuldukları sırada da besleyici değerlerini kaybeder.

 

Güvenli gıdaya ulaşmanın en doğru yoludur

Son dönemde daha sık tartışma haline gelen gıda güvenliği halen gündemi meşgul eden bir konu. Sağlıklı beslenme, huzurlu bir hayatın olmazsa olmaz kuralıyken gıda maddelerine katılan kimyasallar risk yaratmaya devam ediyor. Sağlığınızı ve sevdiklerinizi korumanın yoluysa yerel organik yetiştiricilerin ürünlerine yönelmek. Böylece sıkı bir denetim ve sertifikalandırma sürecine sahip üreticilerin güvenli gıdalarına erişmeniz mümkün. Ayrıca kozmetik ve katı kimyasal atıklar yerine bitkisel bazlı temizleyici etken maddelerine sahip temizlik ürünlerini de hayatınıza dahil edebilirsiniz. Böylece kendinizi, sevdiklerinizi ve doğayı koruma konusunda doğru bir tercih yapmış olursunuz. 

Organic Windy Valley’in bütün ürünleri Ecocert tarafından sertifikalandırılmış organik ürünlerdir ve yerel üretimdir.

Daha güçlü yerel bir ekonomi ortaya çıkarır 

Yerli üreticilerin desteklenmesi halinde yerel ekonomilerin gücü artar ve bu durum kırsal göçü azaltan önemli bir faktör. Ayrıca yerlinin teşvik edilmesinde de tetikleyici bir etken olarak yatırımcıyı motive eder. Yerelin güçlenmesi daha uygun fiyata ürün temin etmeyi imkanlı hale getirir. Üretimi artırır ve mahsulün çoğalması ile birim başına ürün fiyatlarında önemli bir düşme yaşanır. Rekabet oluşması da tüketiciye ekstra faydaların ortaya çıkmasına yardımcı olur.

 

Yerel üreticinin tercih edilmesi halinde elde edilen bir fayda da karbon ayak izinin azaltılması. İthal edilen bir ürünün lojistik sürecinde çevreye bıraktığı karbon uzaklık arttıkça yükselir. Bugün Çin’den gelen bir gıda ürününü tercih etmek hem gıda güvenliği açısından risk hem de oluşan karbon atığı miktarı bakımından zararlıdır. 

 

Sonuç olarak, yerel yetiştirici ve üretici tercih etmenin yerel ekonomik faydalar gibi sınırlı bir faydası söz konusu değil. Organik ürünlerin seçimine dikkat edildiği zaman kendi sağlığınızla birlikte çevre sağlığı da olumlu yönde etkilenir. Çevreyi korumanın yolu yerel ve organik üretici korumaktan geçiyor. 

 

 

Organic Windy Valley yerli üreticiyi tercih ederek çevreyi korumada katkıda bulunmuştur. %100 organik gıdaya ulaşmak için www.organicwindyvalley.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: Neden Yerli Üreticiyi Tercih Etmeliyiz?
Kasım 24, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.