Bazılarının tek başına bir öğün olarak yemekten dahi çok zevk aldığı, bazılarının ise ne yazık ki "Ne gerek var" dediği salatalara sınıf atlatacak nefis soslardan söz edeceğiz bugün size.
Salata sosu olarak klasik zeytinyağı-limon ikisini her zaman kullanırsınız, şimdi onu bir kenara bırakalım ve gelin bu kez bir salatanın lezzetini en az iki katına çıkaracak lezzetli ve sağlıklı soslar hazırlayalım.
Her tadına bakanın "Bu salataya ne koydun böyle, tadı mükemmel olmuş" diyeceği, ana yemekten bile rol çalacak kadar iddialı salatalar hazırlamanızı sağlayacak bu mükemmel salata sosu tariflerini etmeyi ve her birini tek tek denemeyi unutmayın. Bir salata sosunda malzeme kalitesi oldukça önemlidir sizlerde mutlaka www.organicwindyvalley.com.tr adresine kaliteli ürünler için göz atabilirsiniz. Bakalım seçmiş olduğumuz tariflerde sizin favoriniz hangisi olacak?
1.Susamlı Soyalı Sos
Malzemeler
1/4 su bardağı soya sosu
2 yemek kaşığı susam yağı
1/4 su bardağı Organic Windy Valley’in Organik elma sirkesi
1/4 su bardağı Organic Windy Valley’in Organik Sızma Zeytinyağı
1 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in Organik Çiçek Balı
1 çay kaşığı taze rendelenmiş zencefil
1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırdıktan hemen sonra kullanabilir veya dolapta saklayabilirsiniz.
2.Sarımsaklı Limonlu Sos
Malzemeler
4 baş sarımsak
1/2 çay bardağı Organic Windy Valley’in Organik Sızma Zeytinyağı
1 limonun suyu
1/4 çay bardağı Organic Windy Valley’in Organik elma sirkesi
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı biber
1 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in Organik Çiçek Balı
Yapılışı
Tüm malzemeleri kremsi ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. 2 haftaya kadar buzdolabında saklayın.
3.Rokforlu Salata Sosu
Malzemeler
1 yemek kaşığı ince doğranmış arpacık soğanı
2 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in Organik elma sirkesi
2 çay kaşığı limon suyu
1/4 çay kaşığı tuz
1/8 çay kaşığı karabiber
1/2 su bardağı mayonez
1/3 su bardağı ayran
1/2 su bardağı ufalanmış mavi peynir
1 çay kaşığı doğranmış frenk soğanı
Yapılışı
Bir kapta arpacık soğanlarını, frenk soğanını, Organik elma sirkesini, limon suyunu, tuzu ve biberi karıştırın. Arpacıkların lezzetini vermesi için 10 dakika bekletin.
Kalan malzemeleri ekleyin, pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın, su ile kıvamını ayarlayabilirsiniz.
4. Avokado Sos
Malzemeler
1 olgun avokado
Yarım limonun suyu
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in Organik Sızma Zeytinyağı
2 yemek kaşığı su
Tuz
Yapılışı
Önce avokado, tuz, sarımsak ve limonu blender da ezin. Daha sonra Organik Sızma Zeytinyağını ince bir ip gibi akıtarak ekleyin.
İyice homojen olduktan sonra, daha ince bir sos kıvamına getirmek için yavaş yavaş 2 yemek kaşığı suyu ekleyin ve iyice karıştırın. Sosunuz hazır!
5. Coleslaw Sosu
Malzemeler
1 su bardağı mayonez
1 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in Organik Çiçek Balı
2 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in Organik elma sirkesi
1 çay kaşığı kereviz tohumu
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı biber
Yapılışı
Mayonez Organik Çiçek Balı, Organik elma sirkesi, tuz, karabiber ve kereviz tohumlarını küçük bir kâsede birleştirin ve çırpın.
Daha tatlı olmasını istiyorsanız, bir çorba kaşığı daha Organik Çiçek Balı ekleyin. Sosunuz hazır.
6. Bin Ada Sosu
Malzemeler
6 yemek kaşığı mayonez
3 yemek kaşığı ketçap
1, 5 yemek kaşığı hardal
Yarım diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı Organic Windy Valley’in Organik elma sirkesi
2 kornişon turşu (minik doğranacak)
1 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in Organik Sızma Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Tüm malzemeleri bir kapta karıştırmanız bu harika sos için yeterli olacak.
7.Zencefilli Salata Sosu
Malzemeler
2 yemek kaşığı taze zencefil kökü
1 soğan (çeyreklere kesilmiş)
3 su bardağı susam yağı
1/2 su bardağı Organic Windy Valley’in Organik elma sirkesi
1/2 su bardağı pirinç sirkesi
1 3/4 su bardağı soya sosu
1 1/2 çay kaşığı domates salçası
1/4 limon (kabuğu ve hepsi)
1 diş sarımsak
1 3/4 su bardağı su
Yapılışı
Kabuğunun soyulmasını kolaylaştırmak için zencefil kökü birkaç dakika soğuk suda bekletin.
Malzemeleri ikiye bölün ve her bir yarıyı pürüzsüz hale gelene kadar çelik bıçaklı mutfak robotunda işleyin. Her iki yarıyı da birleştirin ve soğutun.
8. Klasik İtalyan Salata Sosu
Malzemeler
1/4 su bardağı Organic Windy Valley’in Organik elma sirkesi
2 yemek kaşığı limon suyu
1/3 su bardağı Organic Windy Valley’in Organik Sızma Zeytinyağı
1/2 su bardağı mayonez
2 diş taze sarımsak, ince kıyılmış
1/2 çay kaşığı kuru fesleğen
1/2 çay kaşığı kurutulmuş kekik
1/2 çay kaşığı kuru maydanoz
1/2 çay kaşığı kuru kekik
2 çay kaşığı Organic Windy Valley’in Organik Çiçek Balı
1/4 su bardağı parmesan peyniri, ince rendelenmiş
Tuz, karabiber
Yapılışı
Tüm malzemeleri büyük bir kavanoza koyun ve birleştirilene kadar çok iyi çalkalayın.
Servis yapmadan önce buzdolabında birkaç saat saklayın veya en sevdiğiniz bahçe salatalarının üzerine hemen servis yapın.
Servis yapmadan önce bir kez daha iyice çalkalayın.
İstenen kıvama inceltmek isterseniz bir çay kaşığı su ekleyin.
9.Tahin Sosu
Malzemeler;
2 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in Organik Tahin
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Taze çekilmiş karabiber
3 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in Organik Sızma Zeytinyağı
6 yemek kaşığı su
Yapılışı
Organik tahin, limon suyu, tuz, karabiber ve su bir kap içerisinde karıştırılır. Homojen bir kıvam aldığında Organik Sızma Zeytinyağı eklenerek salata ile birleştirilir.
10. Hardal Sosu
Malzemeler;
1 yemek kaşığı hardal
8 yemek kaşığı yoğurt
2 tatlı kaşığı Organic Windy Valley’in Organik Nar Ekşisi
Limon suyu
Pul biber
Karabiber
Rendelenmiş portakal kabuğu
Yapılışı
Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın. Ardından salatanın üzerine dökün ve özdeşleşene kadar karıştırın.