Kültürel Mirasımız Olan Organik Tarhanayı Ne Kadar Tanıyoruz?

Organik tarhana çorbası, probiyotik tarhana, Organik gıdalar, sağlıklı beslenmek, Organik gıda tüketmek, organik ürünler, organik tarhana, organik tarhana çorbası tarifi, sağlıklı gıda

Kültürel Mirasımız Olan Organik Tarhanayı Ne Kadar Tanıyoruz?

En zengin mutfaklardan biri olan Türk Mutfağı, Çin ve Fransız mutfakları ile dünyanın en ünlü ve önemli üç mutfağından biri olarak kendinden söz ettirmeyi başarmıştır.

Her ülkenin yemek kültürü ve geleneksel yemekleri önemlidir ve o ülkeye özgü olarak bilinen bazı yiyecek ve içecekleri bulunmaktadır. Organik Tarhana da Türk mutfağı için bunların başında gelen ve örnek gösterilebilecek önemli yiyeceklerden bir tanesidir.

 

Orta Asya'da yaşayan Türklerin bulduğu, besin değeri yüksek olan Organik Tarhana, yüzyıllar boyu özellikle sabah kahvaltılarında ve yemeklerden önce tüketilmiştir.

 

Bir rivayete göre, Sultan bir gün bir köylünün evine misafir olur, fakir aile utana sıkıla ne ikram edeceğinin şaşkınlığıyla hemen bir çorba pişirir ve Sultan'a ikram eder. Çorbayı çok beğenen Sultan ne çorbası pişirdiğini sorar; evin hanımı da "dar hane (fakir çorbası) çorbası, afiyetle yiyin Sultanım" diye cevap verir. Sultanların sofrasını süsleyen ve sevilerek tüketilen çorbaya o dönemler "Dar hane" denilmiş, zamanla da "Tarhana" adını almıştır.

 

“Yaşam koşulları değiştiği için evlerde yapımı zorlaştı”

Anadolu’da hemen hemen her yörede kış için hazırlanan yiyecekler arasında ilk sıralarda yer alan Organik Tarhana sevilerek tüketilmesine rağmen evlerde üretiminin çeşitli sebeplerden dolayı zorlaştı. Dar zamanların kurtarıcısı olarak da bilinen Organik Tarhananın mutfakların olmazsa olmazı bir besindir, Geleneksel gıdalarımızın pek çoğu zamana ya da çeşitli yeniliklere yenik düştü. Ancak Organik Tarhana asırlardır cazibesinden bir şey kaybetmedi. Sevilerek tüketiliyor. Pandemi sürecinde kıymeti ve değeri bir kez daha ortaya çıktı. Organic Windy Valley, her mevsim organik tarhanayı satışa sunmaktadır. Ecocert serifikalı bu organik ürünü gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Tarhana Çorbasının Az Bilinen 10 Faydası

Bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu sayede bulaşıcı hastalıklardan korunmanıza yardımcı olabilmektedir.

Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkları önlemeye yardımcı olabilir. Bununla birlikte hızlıca iyileşmenizi sağlayabilir.

Doyurucu bir çorbadır. Bu sebeple az yeseniz bile midenizi tok tutar. Diyet yapan ve formunu koruyan kişiler güvenle beslenme listesine tarhana çorbası ekleyebilir.

Yorgunluğu gidererek daha zinde hissetmenizi sağlayabilir. Günün her saatinde enerjik hissedersiniz.

Sindirim sistemini sabitlemenizi sağlayabilir. Böylece mide rahatsızlığı problemlerinizin önüne geçebilir.

Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Bu sayede çoğu hastalıktan kurtulma şansı yaratabilir.

Beyin sağlığını koruyabilir. Hafıza problemlerine iyi gelebilir. Alzheimer hastalığını önleyebilir.

Tarhana çorbası vücutta bulunan tuzun atılmasını sağlayabilir. Özellikle diyet hastalarına bu nedenle iyi gelebilmektedir.

Kötü kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı olabilir. Bununla birlikte yüksek tansiyonun düşmesini sağlayabilir.

Ciltteki kırışıkların azalmasını sağlayabilir. Saç dökülmesi problemine iyi gelebilir. Saçların güçlenmesine yardımcıdır.

Bu faydalı ürünü www.organicwindyvalley.com.tr adresinden temin edebilirsiniz.

 

Probiyotik Organik Tarhana Çorbası Tarifi

Malzemeler
• 2-3 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in Organik Tarhanası
• 660ml içimlik ilik suyu(yağı ile birlikte)
• 1 tatlı kaşığı kahvaltılık çemen, (isteğe bağlı acı veya acısız)
• 1 tatlı kaşığı Organic Windy Valley’in Organik Domates Salçası
• Öğütülmüş kaya tuzu
• 1-2 tatlı kaşığı kuru nane,
• 1 tatlı kaşığı tereyağı,
• 1 tatlı kaşığı Organic Windy Valley’in Organik Sızma Zeytinyağı

Yapılışı
Organik Tarhanayı yarım bardak ılık suyla ezip bir kenara alıyoruz. Çorba tenceresine yağları ekleyip içine birazcık Organik Domates Salçası ve çemeni de ilave edip azıcık kavuruyoruz ve naneyi de ekleyerek kemik suyunun tamamını üzerine boşaltıyoruz.
Tencere kaynayınca karıştırarak ezdiğimiz tarhanayı ilave ediyor ve kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Kıvamı koyu gelirse su ekleyip kaynatmaya devam edebilirsiniz. Daha koyu kıvamlı bir tarhana için de tarhana oranını arttırabilirsiniz.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dk. pişirip altını kapatıyoruz. Piştikten sonra tadına bakarak gerekliyse tuz ilave edebilirsiniz.

Tarifte bahsetmiş olduğumuz organik tarhanayı ve diğer organik ürünleri www.organicwindyvalley.com.tr adresinden temin edebilirsiniz.

Etiketler: Kültürel Mirasımız Olan Organik Tarhanayı Ne Kadar Tanıyoruz?
Kasım 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.