Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanı Yardım, kış mevsiminde sağlıklı beslenme için şu önerilerde bulundu:
İmkanlar dahilinde her gün mevsimine göre bol meyve ve sebze tüketilmelidir. Kış aylarında vücut direncini artırmak ve vücuda yeterli miktarda vitamin ve mineral alınmasını sağlamak için sebze ve meyve çeşitlerinden yararlanılması gerekir.
Organic Windy Valley’in Organik Sızma Zeytinyağı, sağlığınızı destekleyici ve kış hastalıklarına karşı bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı bir gıdadır.
Organik sızma zeytinyağı ürününü www.organicwindyvalley.com.tr internet sitesinden temin edebilirsiniz.
Savunma sistemini güçlendirici özelliği olan A ve C vitamini gibi antioksidan vitaminlerden zengin havuç, brokoli, kabak, lahana, karnabahar, maydanoz gibi sebzelerin yanı sıra kış aylarında bolca bulunan portakal, mandalina, elma, greyfurt gibi meyvelerin tüketimi önemlidir.
E vitamini de bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Soğuk algınlığı ve diğer enfeksiyonlara karşı vücut direncini artırır, A vitamininin okside olmasını da engeller. E vitamininin iyi kaynakları olan yeşil yapraklı sebzeler, Organik fındık, organik ceviz gibi yağlı tohumlar yeterli miktarda tüketilmelidir.
Organik kuruyemiş çeşitlerini www.organicwindyvalley.com.tr internet sitesinden temin edebilirsiniz.
Toplumumuzda özellikle kış mevsimin çok tüketileni Organic Windy Valley’in organik kuru bakliyat çeşitleri ise çok önemli bitkisel protein kaynakları olup ve demir çinko selenyum içerirler. Hareketsizlik nedeniyle artan sindirim problemlerinin önlenmesi için haftada 2-3 kez posa içeriği yüksek kuru baklagiller tüketilmeli ve düzenli fiziksel aktivite yapılmalıdır.
Organik kuru bakliyat çeşitlerini www.organicwindyvalley.com.tr internet sitesinden temin edebilirsiniz.
Organic Windy Valley’in Organik Pekmez çeşitleri, büyüme çağındaki çocuklar, sporcular, gebe ve emzikli kadınlar ile kışın soğuk ortamda çalışmak zorunda kalanlar için eşsiz bir gıda maddesidir. Barındırdığı B1, B2 vitaminleri ile demir, kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi minerallerden dolayı kan yapıcı, iştah açıcı ve enerji verici özelliği de var.
Organik pekmez çeşitlerini www.organicwindyvalley.com.tr internet sitesinden temin edebilirsiniz.
Kışın tüketim eğilimi artan yağlı yiyeceklere özellikle dikkat edilmeli, margarin ve tereyağından kaçınılmalı, yoğun yağlı etlerden uzak durulmalıdır.
Organic Windy Valley’in Organik Bal Çeşitleri kışın öksürük, grip, nezle gibi hastalıklardan korunmak ve bu hastalıkları rahat bir şekilde atlatmak için önemlidir.
Organik bal çeşitlerini www.organicwindyvalley.com.tr internet sitesinden temin edebilirsiniz.
Kışın özellikle çocukların sevdiği sebzeler azdır. Pırasa, kereviz, ıspanak gibi kış sebzelerini yemeleri için çocuklara ısrar etmek yerine değişik şekillerde sunmak daha faydalı olacaktır. Kereviz yemeğini sevmeyen çocuğa bu sebze rendelenip yoğurda karıştırılarak içine bir miktar da ceviz ekleyerek sunulabilir. Aynı şekilde ıspanak iç olarak kullanılarak börek, poğaça ya da krep şeklinde tüketilebilir.
Bağışıklık sistemini güçlendiren Organic Windy Valley’in organik tahini özellikle kış aylarında tüketildiğinde grip ve benzeri hastalıkların oluşumunu en aza indirgemektedir. Tahin günde en fazla 2 kaşık olacak şekilde tüketilmelidir. Doğru porsiyonlarda tüketilen organik tahin kilo vermenize yardımcı olur.
Organik tahin ürününü www.organicwindyvalley.com.tr internet sitesinden temin edebilirsiniz.
Vücut ısısının dengede tutulması için bol sıvı alınması gerekir. Yeterli sıvı alınması vücutta oluşan toksinlerin, yani zararlı öğelerin atılması, vücut fonksiyonlarının düzenli çalışmasında, metabolizma dengesinin sağlanmasında ve vücutta pek çok biyokimyasal reaksiyonun gerçekleşmesinde son derece önemli rol oynar. Bu nedenle her gün en az 2-2.5 litre (12-14 su bardağı) su içilmeli, sıvı alımının karşılanmasında ıhlamur, adaçayı, kuşburnu çayı, açık çay gibi içecekler tercih edilmelidir.