Kırmızı Mercimek Çorbasının Hikayesi

Organik tarım, Organik gıdalar, organik mercimek, organik tarifler, sertifikalı ürünlerle tarifler, organik ürün, organik çorba, organik mercimek tarifleri, organik gıda, organik tarifler, organik ürün, sertifikalı ürün, organik beslenmek,

Kırmızı Mercimek Çorbasının Hikayesi

Bundan 3000 bin yıl öce kızımız dünyaya gözlerini çiftçi bir ailenin çocuğu olarak açmış. Bu kızın çok güzel siyah uzun saçları ve çok parlak bir zekâsı varmış. Ailesi çiftliğe çalışmaya gittiğinde kızımız ailesi için yemekler yaparmış. Çok küçük yaşlarda bu becerileri kazanmış. Biraz daha büyüdüğünde ise etrafta birçok otu alıp bunları kurutarak çayını, yemeğini yapmaya çalışırmış. Bir gün kızımız kırmızı mercimeği otların içinde bulmuş. Onu alıp kurutmuş, pişirmiş birçok şekilde deneyerek yemeğini yapmış. Sonunda ise kırmızı mercimek çorbasını bulmuş. Kimseden bir beklentisi olmadan Asurlu kızımız insanları mutlu ettiği için mutlu bir şekilde, hayata gözlerini yummuş. Ne kadar  da güzel bir anekdot hayatta her şeyin her an farklı olabileceği, her dakikanın yeni bir buluş olduğunu gösteriyor bizlere.

Hadi gelin sizlerle bu güzel hikâyeyi dinledikten sonra organik kırmızı mercimek ile neler yapabiliriz bir göz atalım

 

Tam Ölçülü Mercimek Köftesi

Malzemeler

-2 su bardağı ince bulgur

-1 su bardağı Organic Windy Valley’in organik kırmızı mercimeği

-4, 5 su bardağı su

-2 tane kuru soğan

-1 çay bardağı Organic Windy Valley’in organik sızma zeytinyağı

-1,5 yemek kaşığı biber salçası

-1,5 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in organik domates salçası

-Yarım demet maydanoz

-Organic Windy Valley’in organik nar ekşisi

-Limon suyu

-Tuz

-Pul biber

-(Baharatların ölçüsünü kendi damak zevkinize göre ayarlayabilir ve arzuya göre başka baharatlar da ekleyebilirsiniz)

Nasıl Yapılır?

Öncelikle organik kırmızı mercimeği yıkayıp suyunu iyice süzüyoruz.

Bir tencerenin içerisine yıkamış olduğumuz organik kırmızı mercimeği alıp üzerine 4, 5 su bardağı su ilave ediyoruz.

Daha sonra ocağımızın altını açıp tencerenin içerisinde çok az su kalana dek organik kırmızı mercimeği pişiriyoruz.

Pişen ve çok az suyu kalan organik kırmızı mercimeğin üzerine ince bulguru ekleyip güzelce karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp bulgurun şişmesi için 20-25 dakika kadar bekliyoruz.

O arada küp küp doğradığımız soğanlarımızı 1 çay bardağı organik sızma zeytinyağında biraz kavurup üzerine organik domates salçalarımızı ilave ediyoruz.

Soğanlar organik domates salçalar ile de 1-2 dakika kadar kavrulduktan sonra baharatları ekleyip bir iki karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.

Şişen bulgurun çabuk soğuması için bir tepsiye döküp ilk sıcaklığı geçtikten sonra salçalı sosumuzu üzerine ilave edip güzelce yoğuruyoruz.

Üzerine organik nar ekşisi, limon suyu veya eritilmiş limon tozu ve ince ince kıyılmış maydanozları ekleyip tekrar güzelce yoğuruyoruz.

En son elimize ceviz büyüklüğünde bir parça alıp elimiz ile şekillendirip servis tabağımıza diziyoruz. Afiyet Olsun.

 

Vejetaryen Köfte

Malzemeler

1 kahve fincanı Organic Windy Valley’in organik kırmızı mercimeği(haşlanacak)

1 su bardağı Organic Windy Valley’in organik nohutu (akşamdan ıslatılıp haşlanacak)

1 adet közlenmiş kapya biber

2 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in organik buğday unu

1 çay kaşığı karbonat

2 çay kaşığı tuz

Kimyon, nane, kırmızı biber

 

Üzeri için:

1 su bardağı galeta unu

 

Kızartmak için:

Organic Windy Valley’in organik sıvı yağı

Nasıl Yapılır?

Organik Nohut bir gece önceden ılık tuzlu suda bekletilir.

Ertesi günü güzelce yıkanır, üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir ve 25-30 dk haşlanır.

1 kahve fincanı organik kırmızı mercimek de aynı şekilde başka bir tencerede yumuşayıp dağılana kadar haşlanır.

Haşlanan organik nohutlar, rondodan geçirilir ve derin bir kaba alınır.

Üzerine haşlanmış ve suyu güzelce süzülmüş organik kırmızı mercimekler alınır.

Közlenmiş ve küçük küçük doğranmış kapya biber, organik buğday un, karbonat, tuz, kimyon, pul biber ve nane eklenip güzelce yoğurulur. (1 tane rendelenmiş kabak da ekleyebilirsiniz çok yakışıyor)

Hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, yuvarlanır. Tepsiye dizilir.

Üzerine galeta unu serpilir ve her tarafı galeta ununa bulanır.

Kızgın yağda güzelce kızartılır ve kâğıt havlu serilmiş tabağa alınır.

Sıcak ya da soğuk tüketilebilir.

Afiyet olsun

 

Porsiyonluk Mercimek Ezmesi

Malzemeler

1 su bardağı Organic Windy Valley’in organik kırmızı mercimeği

1 su bardağı kısırlık bulgur

4 adet orta boy patates

2 tane orta boy soğan

1 çay bardağı Organic Windy Valley’in organik sızma zeytinyağı

2 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in organik domates salçası

Kimyon, pulbiber, karabiber, azıcık nane, isot

Tuz

2 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in organik nar ekşisi

Bir tutam maydanoz

2 dal yeşil soğan

 

Üzerine;

1 kâse yoğurt

2 diş sarımsak

Tuz

 

Sos için;

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in organik sızma zeytinyağı

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı nane

 

Nasıl Yapılır?

Günlere, kahvaltılara, akşam yemeklerinde meze olarak da yapılabilecek harika bir tarif. Çok da lezzetli.

Öncelikle yıkanmış organik kırmızı mercimek ve soyulmuş dilimlenmiş patatesler üzerini aşacak kadar suda haşlanır.

Biraz sulu bırakılıp içine bulgur eklenir ve şişmesi için beklenir.

Soğanlar küp küp doğranıp yağda sotelenir. organik domates salçası ve baharatları eklenip altı kapatılır ve mercimekli karışıma dökülür.

Maydanoz ve yeşil soğan ince ince kıyılıp ilave edilir. Tuzu da ilave edilip güzelce yoğrulur.

Karışıma istenen kalıpta porsiyon olarak şekil verilir ve ortaları hafif çukur yapılır.

Üzerine tuz ve ezilmiş sarımsakla çırpılmış yoğurt dökülür.

Yoğurdun üzerine yağda yakılmış pul biber nane gezdirilip maydanoz ve dereotu ile süslenir.
Afiyet olsun

Sütlü Mercimek Çorbası

Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in organik sızma zeytinyağı

1 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in organik buğday unu

1,5 su bardağı Organic Windy Valley’in organik kırmızı mercimek

1 su bardağı süt

1,5 litre sıcak su

1 tatlı kaşığı uz

Sosu için;

1 yemek kaşığı kadar tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

 

Nasıl Yapılır?

Öncelikle tereyağı ve organik sızma zeytinyağını tencereye alarak eritelim.

Soğanları yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayalım ve tenceremize ekleyerek orta ateşte pembeleşene kadar kavuralım.

Organik buğday ununu ekleyelim ve rengi dönene kadar yakmadan kısık ateşte karıştırarak kavuralım.

Yıkayıp suyunu süzdüğümüz mercimekleri ekleyelim ve güzelce karıştıralım.

Üzerine suyu ekleyip tekrar karıştıralım.

Tencerenin kapağı kapatalım ve çorbayı kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirelim.

Çorbamızı mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Organik kırmızı mercimek piştikten sonra çorbamızı pürüzsüz olana kadar blenderden geçirelim.

Süt ve tuzu da ekleyerek, 4-5 dakika kısık ateşte pişirelim ve çorbamızı ocaktan alalım. Çorbanın kıvamı koyu gelirse, sıcak su ya da tavuk suyu ilave edebilirsiniz.

Çorbanın sosu için uygun bir tavaya tereyağını alalım ve eritelim.

Ardından üzerine kırmızı toz biberi ekleyelim ve karıştırarak ocağı kapatalım.

Çorbamızı kaselere alalım, üzerine sostan gezdirerek servis edelim.

 

 

Tariflerde bahsetmiş olduğumuz organik ürünleri www.organicwindyvalley.com.tr adresinden ulaşabilir ve sipariş oluşturabilirsiniz.

Etiketler: Kırmızı Mercimek Çorbasının Hikayesi
Ocak 24, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.