Malzemeler
1 kahve fincanı Organic Windy Valley’in organik kırmızı mercimeği(haşlanacak)
1 su bardağı Organic Windy Valley’in organik nohutu (akşamdan ıslatılıp haşlanacak)
1 adet közlenmiş kapya biber
2 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in organik buğday unu
1 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı tuz
Kimyon, nane, kırmızı biber
Üzeri için:
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için:
Organic Windy Valley’in organik sıvı yağı
Nasıl Yapılır?
Organik Nohut bir gece önceden ılık tuzlu suda bekletilir.
Ertesi günü güzelce yıkanır, üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir ve 25-30 dk haşlanır.
1 kahve fincanı organik kırmızı mercimek de aynı şekilde başka bir tencerede yumuşayıp dağılana kadar haşlanır.
Haşlanan organik nohutlar, rondodan geçirilir ve derin bir kaba alınır.
Üzerine haşlanmış ve suyu güzelce süzülmüş organik kırmızı mercimekler alınır.
Közlenmiş ve küçük küçük doğranmış kapya biber, organik buğday un, karbonat, tuz, kimyon, pul biber ve nane eklenip güzelce yoğurulur. (1 tane rendelenmiş kabak da ekleyebilirsiniz çok yakışıyor)
Hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, yuvarlanır. Tepsiye dizilir.
Üzerine galeta unu serpilir ve her tarafı galeta ununa bulanır.
Kızgın yağda güzelce kızartılır ve kâğıt havlu serilmiş tabağa alınır.
Sıcak ya da soğuk tüketilebilir.
Afiyet olsun