Karaciğer Dostu Doğal Gıdalar Nelerdir?

Karaciğer Dostu Doğal Gıdalar Nelerdir?

KARACİĞER YAĞLANMASI

Karaciğer yağlanması hem ülkemizde hem de dünyada önemli sağlık problemleri arasında gösteriliyor. Yanlış beslenme ve hareketsiz yaşam ile birlikte giderek büyük bir soruna dönüşen karaciğer yağlanması, tedavi edilmediğinde daha başka sağlık problemlerine de zemin hazırlıyor. Türkiye’nin dörtte birinde görülen bu hastalığın ilerlemesi durumunda karaciğer iltihabı, siroz ve karaciğer kanseri gibi hastalıklara yol açtığını ifade eden Beslenme ve Diyet Uzmanı karaciğer dostu besinleri anlatıyor.

Karaciğer yağlanması nedir?

Karaciğerin normal yağ içeriği yaklaşık yüzde 10’dur. Bu oranın daha fazla olmasıyla karaciğer yağlanması oluşur. Genellikle alkole bağlı olan ve bağlı olmayan yağlanma olarak karakterize edilir. Sorun alkole bağlı değilse büyük ihtimalle obezite ile ilgilidir. Son araştırmalar, aşırı yağlı ve şekerli hazır yemek tüketiminin obezite ve karaciğer yağlanmasında artışa sebep olduğunu göstermektedir. Üstelik karaciğerin kendini yenileyebilmesi için doğru besinler alınması çok önemlidir.

Karaciğer Dostu Organik Gıdalar Nelerdir?

Windy Valley’in organik Yulaf ezmesine şans verin!

Çok fazla tüketmesek de organik yulaf ezmesi lif bakımından oldukça zengin bir besindir ve sağlık için çok önemlidir. Özellikle güne sağlıklı ve güzel bir başlangıç yapmak için organik yulaf ezmesi çok ideal bir besindir. Karaciğer yağlanmasından uzak durmanın en iyi yol karın bölgesi yağlardan kurtulmak ve kilo almamaktır. Yüksek lif içeriğiyle kilo kaybına ve yönetimine destek olur.

Organik yulaf ezmesini Organic Windy Valley sitesi üzerinden temin edebilirsiniz.

Sağlıklı yağları tercih edin

Karaciğerin yağlanmasında etkin rol oynayan besinlerin başında yağlar geliyor. Çünkü yüksek miktarda doymuş yağ içeren besinler, kızartma ve kavurma gibi pişirme yöntemleri enflamasyona sebep olarak karaciğeri yorar ve yağlanmasına sebep olur. Bu noktada tercih etmeniz gereken pişirme yöntemi ızgara ve fırında pişirmedir. Aynı zamanda yüksek doymuş yağlar yerine organik windy valley soğuk sıkım zeytinyağı,badem, ceviz, fındık, avokado yağı tercih edebilirsiniz.

Her gün bir fincan yeşil çay

Antioksidan bakımından zengin olan yeşil çay, kateşin içerir. Kateşin bazı kanser türlerine ve yağlanmaya karşı karaciğeri savunur ve korur. Bu noktada soğuk olandan ziyade sıcak yeşil çay içmekte yarar vardır. Çeşitli çalışmalarda yeşil çayda bulunan kateşinlerden yüksek oranda alan grupların total, deri altı karın yağlarında ve trigliseridlerinde büyük düşüş görülmüştür.

Akdeniz tipi beslenin

Hayatınızda her zaman yeşillik olsun, sofranızda yeşil sebze ve meyveleri, su ürünlerini eksik etmeyin. Omega-3, Selenyum, Glutation, C vitamini, E vitamini içeren antioksidan içerikli yiyecekler karaciğere faydalıdır ve bunlardan tüketmeye özen gösterin. Organik Zeytinyağı ile yapılmış sebze yemekleri, balık, salata, kuru baklagiller, turp, lahana, karalahana, Brüksel lahanası, karnabahar, brokoli gibi besinleri daha çok tüketin.

Organik Zeytinyağı ve kuru baklagilleri Organic Windy Valley sitesi üzerinden temin edebilirsiniz.

Organik Badem tüketin

E vitamini bakımından oldukça zengin olan organik badem karaciğere iyi gelen gıdalar arasında en faydalı besinlerden biridir. Karaciğeri güçlendirdiği gibi daha hızlı çalışmasına yardımcı olur. Karaciğer yağlanması riskini de azaltarak yaşam kalitenizi artıracak bu besini bol bol tüketmeyi ihmal etmeyin.

Organik badem içini Organic Windy Valley sitesi üzerinden temin edebilirsiniz.

Organik Ceviz tüketin

İçindeki yüksek miktardaki “arjinin”, “glutation” ve “n-3 yağ asitleri” karaciğerin temizlenmesine yardımcıdır. En iyi şekilde faydalanmak için yutmadan önce iyice çiğnemeye özen gösterin.

Organik ceviz içini Organic Windy Valley sitesi üzerinden temin edebilirsiniz.

İyileştirici iksir: Yer fıstığı ezmesi

Kahvaltınızda, sandviçinize sürerek veya meyve dilimlerinin yanında yiyebileceğiniz ev yapımı yer fıstığı ezmesinin tarifini sizlerle paylaşacağım. Canınız istediği takdirde iki yemek kaşığı kadar yiyebileceğiniz katkısız bir lezzet olduğunu da hatırlatayım.
Malzemeler:
* 500 g tuzsuz yer fıstığı
* İki yemek kaşığı Organic Windy Valley’in organik balı
* Bir yemek kaşığı Organic Windy Valley’in organik zeytinyağı
* 1/4 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Yer fıstıklarını, kabuklarını soyarak yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine yayın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında maksimum 10 dakika kadar bekletin. Sıcakken mutfak robotuna atın ve robottan geçirin. Yer fıstıkları sıcağın da etkisi ile püre haline gelecektir. Sonra bu püreye organik bal, organik zeytinyağı ve tuzu da ekleyerek krema haline getirin. Yer fıstığı ezmenizi kavanoza koyup serin bir yerde saklayarak tüketebilirsiniz.

Etiketler: Karaciğer Dostu Doğal Gıdalar Nelerdir?
Ekim 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.