Hafif kabarmış bir hamuru ve bol bol malzemesiyle pizzaların en güzellerinden biridir ev usulü pizza.
Dışarıda bayılarak yediğimiz pizzaları aslında evinizde de çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Eğer siz de "Evde pizza nasıl yapılır?" diyorsanız fırında pişen, bu kolay ve pratik karışık pizza tarifini çok sevecek, her fırsatta yapmak isteyeceksiniz.
Lezzetine doyum olmaz bu pizza tarifinin sırrı hamurunda saklı. Bu şekilde ağzınıza attığınızda yumuşacık dokusuyla sizi çok mutlu edecek, bol bol malzemesiyle de damaklarınızı şenlendirecek bir tarife dönüşüyor. İşte pizza yapımı sizlerle;
Ev Usulü Pizza Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
-5su bardağı Organic Windy Valley’in organik buğday unu
-1,5su bardağı ılık su
-1paketkuru maya
-1çay kaşığı toz şeker
-1/2çay kaşığı tuz
-4yemek kaşığı Organic Windy Valley’in organik zeytinyağı
Sosu için:
-2su bardağı Organic Windy Valley’in organik domates salçası
-2yemek kaşığı Organic Windy Valley’in organik zeytinyağı
-1çay kaşığı kekik
-1çay kaşığı fesleğen
Üzeri için:
-1su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
-1çay bardağı rendelenmiş mozarella peyniri
-120gr.sucuk
-4yemek kaşığı konserve mısır
-100gramzeytin (dilimlenmiş, yeşil veya siyah)
-1-2adetbiber
-1diş sarımsak
En kaliteli malzemeleri www.organicwindyvalley.com.tr sitesinden temin edebilirsiniz.
Hazırlanışı;
-Organik buğday ununu yoğurma kabına alalım ve ortasını havuz şeklinde açalım.
- Organik buğday ununun ortasına instant maya, şeker, tuz, organik zeytinyağı ve ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. İnstant maya yerine yarım paket yaş mayada kullanabilirsiniz.
-Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
-Toparlanan hamurumuzun üzerini streç film örterek yaklaşık 30 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
-Mayalanan hamurun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgâha hamuru alalım.
-Elimizle yine toparlayıp havasını aldıktan sonra 2 eşit parçaya bölelim. Eğer ince hamurlu pizza hazırlamak istiyorsanız aynı hamuru 3 parçaya da bölebilirsiniz.
-Kestiğimiz parçayı beze haline getirerek Organik buğday un serptiğimiz tezgâhta merdane yardımıyla açalım. Hafifçe Organik buğday un serperek merdaneye yapışmamasını sağlayabilirsiniz.
-Açtığımız hamuru pizza tepsisine almadan önce boyutu uygun mu diye kontrol edelim.
-Açtığımız hamuru unladığımız pizza tepsisine alalım ve elimizle etrafını düzeltelim.
-Dilerseniz normal fırın tepsisine pişirme kâğıdı sererek veya altına organik mısır unu serperek de -hazırlayabilirsiniz.
-Bir çatal yardımıyla hamurumuzun tüm yüzeyine delikler açalım böylelikle hamur pişerken -kabarmayacaktır.
-Pizza tepsisini önceden ısıttığımız 200° fırına sürerek hamurumuzu 10 dk pişirelim.
-Hamurumuz pişerken pizzanın sosu için Organik domates salçası, organik zeytinyağı, kuru fesleğen ve kekiği ekleyerek güzelce karıştıralım.
-Yarı pişen hamurumuzu fırından alıp hazırladığımız sosu üzerine bolca sürelim. Kenarlarına doğruda güzelce sürersek kenarlarında daha güzel kızaracaktır.
-Domates sosunun üzerine bolca mozzarella peyniri rendesi veya kaşar peyniri rendesini yerleştirelim.
-Üzerine tercihe göre dilimlenmiş sucuk, dilimlenmiş sosis, domates kurusu, dilimlenmiş mantar ve mısır tanelerini ekleyelim.
-Son olarak pizzamızı tekrar fırına sürelim ve 200° fırında 20 dk daha pişmeye bırakalım.
-Peynirleri güzel bir şekilde eriyen sucukları sosisleri gayet nefis bir şekilde pişen pizzamız servise hazır.
Afiyet olsun :)
Pizza yapmanın püf noktaları