Tükettiğimiz her lokmanın hem bedenimize hem de gezegenimize olan etkilerini artık çok iyi biliyoruz; protein ihtiyacını hayvansal kaynaklı besinler yerine bitkisel protein kaynaklarından karşılamak doğayı da beslemeye yardımcı oluyor.
Organik Bakliyatlar geleneklerimizin bir parçası ve yıllardır sofralarımızda. Lif içeriklerinin yanı sıra bitkisel protein kaynağı besinlerin de en değerlilerinden. Son yıllarda gezegen diyetiyle bitkisel protein kaynaklarının daha çok konuşulmasının yanı sıra veganlığın artmasıyla Organik Baklagiller daha popüler hale geldi. Biliyorsunuz, tabağımıza aldığımız her bir lokma hem bedenimiz hem de gezegenimiz için önem taşıyor. Karbon ayak izi ve doğaya maliyeti en yüksek besin grubunu hayvansal kaynaklı besinler oluşturuyor. Dolayısıyla protein ihtiyacını hayvansal kaynaklı besinler yerine bitkisel protein kaynaklarından karşılamak doğayı da beslemeye yardımcı oluyor.
Organik Ecocert Sertifikalı baklagil çeşitlerine www.organicwindyvalley.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Fast food beslenme kültürüyle birlikte geleneksel lezzetlerimizden hızla uzaklaşmaya başladık. Örneğin organik baklagilleri daha az tüketir olduk… Oysa bu besinlerin kilo kontrolünden kan şekerini dengelemeye, kalp-damar hastalıkları riskini azaltmaya kadar birçok faydası olduğuna dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanlarımız ‘Haftada en az iki kez organik baklagil tüketin' dedi ve şu bilgileri paylaştı…
Baklagiller bitkisel protein içerikleri güçlü, başta B ve E vitaminleri olmak üzere antioksidan, demir, çinko, magnezyum, bakır, fosfor, manganez ve potasyumdan zengin gıdalardır. Besin piramidinde et, yumurta ve balık gibi yüksek proteinli besinler arasında yer alırlar. Yağ oranları çok düşüktür, kolesterol ve doymuş yağ içermezler. Glüten içermedikleri için de glüten hassasiyeti olanlar için iyi bir seçenektir.
En faydalı baklagiller organik fasulye, organik mercimek ve organik nohuttur. Bu yiyeceklerde lif oranı fazladır, tüketildikleri öğün sonrasındaki öğün için bile kan şekeri düzeyini olumlu yönde etkiler yani glisemik indeksini düşürürler.
Bu besinler fitobesinlerden zengindir. İçerdikleri kompleks karbonhidratlar; bağırsakta çözünmeyen lif gibi davranırlar, sindirilmeden kalınbağırsağa geçerler ve insülin direncini azaltırlar. Bağırsakta yararlı bakterilerin hastalık önleyici yağ asitlerini üretmelerine sebep olurlar. Ayrıca yağ yaktırıcı özelliğe sahiptirler.
Organik kuru fasulye, Organik nohut, Organik Mercimek ve daha fazla baklagil çeşitlerine www.organicwindyvalley.com.tr sitemizden kolayca ulaşabilirsiniz.
Organik Mercimek ve bezelye hariç tüm baklagiller geceden suda bekletilmelidir. Ardından taze su ile organik bakliyatlarıi pişirmek ve pişirme suyunu dökmek fitat ve lektinlerin, stakiyoz ve rafinoz gibi zararlı olabilecek karbonhidratların büyük ölçüde ortadan kalkmasını sağlar.
Gaz ve şişkinlik gibi sindirim sistemi sorunlarından kaçınmak için baklagiller öğle yemeklerinde tercih edilebilir. Organik Bakliyatlar, ana yemek veya piyaz olarak tüketilebilir veya haşlanmış olarak salata veya çorbalara eklenebilir.
Organic Windy Valley’in organik bakliyat sepetinde birçok bakliyat türü mevcuttur. Sizlerde bu faydalı ürünlerden edinmek isterseniz www.organicwindyvalley.com.tr adresine göz atabilirsiniz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.