Soğanlı yemeklere özellikle zeytinyağlı ise, eskiden beri süregelen bir gelenek olarak şeker eklenmesi söz konusudur.
Aslında bu işlem hem soğanınızın daha güzel karamelize olmasını sağlar hem de sonradan ekleyeceğiniz Organik domates Salçası veya domates sosu veya domatesin kendisinin getireceği ekşiliği de dengelemiş olur.
Neticede Organik domates Salçası kullanılan soğanlı yemeklere, 1 çay kaşığı kadar şeker eklemenizi öneririz.
Organik Domates Salçası ve soğanın kavrulma sırası
Eğer bir yemek içerisinde hem soğan veya sarımsak hem de Organik domates Salçası kullanılacak ise, bu malzemelerin bir sırası olmalıdır.
En önce soğan kavrulur, akabinde sarımsak mı Organik domates Salçası mı eklenmeli; şimdi aşağıda detaylıca yer vereceğiz.
Sarımsak, soğandan hemen sonra kavrulur ve ardından Organik domates Salçası eklenirse, sarımsağın kavruk ve hafif yanık tadı yemeğinize özel bir baharatmışçasına tat verir.
Öte yandan eğer sarımsağın tadının öne geçmesini istemiyorsanız, soğan kavrulduktan sonra Organik domates Salçasını, Organik domates Salçası da kavrulduktan sonra sarımsağı eklemelisiniz ve fazla yakmadan diğer malzemelere geçmelisiniz.
Kuru fasulye, nohut ve barbunya yemeklerinde ezilmeyen görünüm
Kuru baklagilleri eğer önceden hafif haşlayıp yemeğe ekliyorsanız, diğer malzemelerle karıştırma esnasında bulanık ve ezilmiş bir görüntü oluşabilir.
Bunun önüne geçmek için, soğan ve biberi kavurduktan sonra, haşlanmış bakliyatınızı da ekleyin ve karıştırmadan tencereyi hafif sallayarak malzemelerin yer değiştirmelerini sağlayın. Suyunu da ekleyerek yarı yarıya pişirin.
Organik domates Salçası ekleme aşaması burasıdır. Biraz pişmiş malzemeler üzerine Organik domates Salçası ekleyin. Pişme işlemi bitene kadar da fazla karıştırmamaya özen gösterin.
Yemeğe fazla Organik Domates Salçası eklenmesi halinde çözüm
Bazı kaynaklar, Organik domates Salçasının fazla geldiği yemeklerde maden suyu ekleyerek dengelenebileceğinden bahseder. Fakat bu durum sıvı miktarın fazlalaşması riskini de beraberinde getirir.
Bizim önerimiz, Organik domates Salçası yemeğin suyundan bir kenara ayırmanız ve ertesi gün çorba veya makarna sosu vb. içerisinde değerlendirmenizdir.
Organik Domates Salçası ve tuz ilişkisi
Eğer Organic Windy Valley’in Organik Domates Salçasına sahipseniz, haliyle katkı maddesi ve ilave tuz içermeyen bir Organik Domates Salçanız var demektir.
Bu durumda, yemeklerinize Organik domates Salçası kullanırken mümkünse tuzunu, piştikten sonra son aşamada, tat kontrolü yaptıktan sonra eklemelisiniz. Böylece Organik domates Salçasından gelen tuz oranı ile birlikte yemeğinizin ne kadar tuza ihtiyacı olduğunu daha net ölçebilirsiniz.
Topaklanan Organik Domates Salçası
Yağda kavrulan Organik domates Salçası, eğer 30 saniyeliğine bile olsa fazladan kavrulursa, dış yüzeyi sertleşerek topaklanmaya sebep olabilir.
Bu durumda hafif su kullanarak bu topaklanmayı açabilirsiniz. Organik domates Salçasını kavururken üzerine ekleyeceğiniz malzemenizi yanınızda hazır bulundurmanızı öneririz. Böylece yanmadan ve topaklanmadan Organik domates Salçanızı kavurup, diğer malzemelerinizi hızlıca ekleyebilirsiniz.