Domatesin Özü, Yemeklerin Lezzeti: Salça

Domatesin Özü, Yemeklerin Lezzeti: Salça

Domatesin Özü, Yemeklerin Lezzeti: Salça

Organik Domates Salçası yüzyıllar öncesinde yaz aylarında yetişen sebzeleri, kış aylarında da sağlıklı bir biçimde tüketmek amacıyla ortaya çıkmış bir gıda maddesidir. Geçmiş yıllarda büyüklerimizin yaz ayları sonlarında kışa yaptıkları hazırlıkların en önemlisi olan organik domates salçası, günümüzde Organic Windy Valley internet sitesinde %100 organik ve ecocert tarafından sertifikalandırılmış bir şekilde satışa sunuluyor. Yemeklere renk ve lezzet katan salçalar, domates ya da kırmızı biber gibi sebzelerden üretilmektedir. Her mevsim tüketilen salça hakkında her şeyi yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Organik Domates Salçası

Birçok yemeğin özünü ve tadını belirleyen Organik Domates Salçası yemek kültüründe önemli bir konumdadır. Güzel bir Organik Domates Salçası ile lezzetli yemekler elde etmek mümkündür. Özellikle yöresel sebzelerden yapılmış Organik Domates Salçasının tadı yöreye özgü domates ve biber sayesinde normal salçalara göre oldukça farklı ve lezzetlidir. Kurutulma biçimleri, yapım aşamaları ve saklanma koşulları ile yöresel salçalar yemeklerin tadında fark yaratır.

Hazır salçalar bu kadar yaygın olmadan önce yaz aylarında salça yapımı her evde olurdu. Taze taze alınan domatesler ve biberler ile salça yapmak önemli bir uğraştı. Sonra bu lezzetin yerini hazır salçalar alınca çoğu kişi evde salça yapmayı bıraktı. Organik ve katkı maddelerinin olmadığı Organik Domates Salçasına ulaşmak isteyenler için Organic Windy Valley’in www.organicwindyvalley.com.tr adresi üzerinden Ecocert tarafından sertifikalandırılmış Organik domates salçası siparişi oluşturabilirsiniz.

Yemeklerde Doğru Organik Domates Salçası kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Domates veya domates soslu yemeklerde Organik Domates Salçası kullanımı

Domates sosu veya domatesin kendisi sulu bir malzeme olduğu için, yemeklere önce Organik Domates Salçasını ekleyip kavurursanız, yüzeyi sertleşip topaklanabilir. Bu durumda arkasından eklediğiniz domates suyu istenmeyen bir pütür oluşturacaktır.

Yemeklerde domates sosu veya domatesin kendisini kullanacaksanız önce bu malzemeyi ekleyin. Ardından Organic Windy Valley’in Organik Domates Salçasını ekleyin.

Soğanlı yemeklerde Organik Domates Salçası kullanımı

Soğanlı yemeklere özellikle zeytinyağlı ise, eskiden beri süregelen bir gelenek olarak şeker eklenmesi söz konusudur.

Aslında bu işlem hem soğanınızın daha güzel karamelize olmasını sağlar hem de sonradan ekleyeceğiniz Organik domates Salçası veya domates sosu veya domatesin kendisinin getireceği ekşiliği de dengelemiş olur.

Neticede Organik domates Salçası kullanılan soğanlı yemeklere, 1 çay kaşığı kadar şeker eklemenizi öneririz.

Organik Domates Salçası ve soğanın kavrulma sırası

Eğer bir yemek içerisinde hem soğan veya sarımsak hem de Organik domates Salçası kullanılacak ise, bu malzemelerin bir sırası olmalıdır.

En önce soğan kavrulur, akabinde sarımsak mı Organik domates Salçası mı eklenmeli; şimdi aşağıda detaylıca yer vereceğiz.

Sarımsak, soğandan hemen sonra kavrulur ve ardından Organik domates Salçası eklenirse, sarımsağın kavruk ve hafif yanık tadı yemeğinize özel bir baharatmışçasına tat verir.

Öte yandan eğer sarımsağın tadının öne geçmesini istemiyorsanız, soğan kavrulduktan sonra Organik domates Salçasını, Organik domates Salçası da kavrulduktan sonra sarımsağı eklemelisiniz ve fazla yakmadan diğer malzemelere geçmelisiniz.

Kuru fasulye, nohut ve barbunya yemeklerinde ezilmeyen görünüm

Kuru baklagilleri eğer önceden hafif haşlayıp yemeğe ekliyorsanız, diğer malzemelerle karıştırma esnasında bulanık ve ezilmiş bir görüntü oluşabilir.

Bunun önüne geçmek için, soğan ve biberi kavurduktan sonra, haşlanmış bakliyatınızı da ekleyin ve karıştırmadan tencereyi hafif sallayarak malzemelerin yer değiştirmelerini sağlayın. Suyunu da ekleyerek yarı yarıya pişirin.

Organik domates Salçası ekleme aşaması burasıdır. Biraz pişmiş malzemeler üzerine Organik domates Salçası ekleyin. Pişme işlemi bitene kadar da fazla karıştırmamaya özen gösterin.

Yemeğe fazla Organik Domates Salçası eklenmesi halinde çözüm

Bazı kaynaklar, Organik domates Salçasının fazla geldiği yemeklerde maden suyu ekleyerek dengelenebileceğinden bahseder. Fakat bu durum sıvı miktarın fazlalaşması riskini de beraberinde getirir.

Bizim önerimiz, Organik domates Salçası yemeğin suyundan bir kenara ayırmanız ve ertesi gün çorba veya makarna sosu vb. içerisinde değerlendirmenizdir.

Organik Domates Salçası ve tuz ilişkisi

Eğer Organic Windy Valley’in Organik Domates Salçasına sahipseniz, haliyle katkı maddesi ve ilave tuz içermeyen bir Organik Domates Salçanız var demektir.

Bu durumda, yemeklerinize Organik domates Salçası kullanırken mümkünse tuzunu, piştikten sonra son aşamada, tat kontrolü yaptıktan sonra eklemelisiniz. Böylece Organik domates Salçasından gelen tuz oranı ile birlikte yemeğinizin ne kadar tuza ihtiyacı olduğunu daha net ölçebilirsiniz.

Topaklanan Organik Domates Salçası

Yağda kavrulan Organik domates Salçası, eğer 30 saniyeliğine bile olsa fazladan kavrulursa, dış yüzeyi sertleşerek topaklanmaya sebep olabilir.

Bu durumda hafif su kullanarak bu topaklanmayı açabilirsiniz. Organik domates Salçasını kavururken üzerine ekleyeceğiniz malzemenizi yanınızda hazır bulundurmanızı öneririz. Böylece yanmadan ve topaklanmadan Organik domates Salçanızı kavurup, diğer malzemelerinizi hızlıca ekleyebilirsiniz.

Organik Domates Salçasının Lezzeti Neye Göre Değişir?

Kimileri, özellikle Organik Domates Salçasının şekerli veya tuzlu olduğundan bahseder. Oysa Organik Domates Salçasın sadece mevsiminde toplanan domatesin çekirdeği ve kabukları ayrıştırılarak kaynatılır Organik Domates Salçasında şeker bulunmaz ancak domatesin tatlı veya ekşi olmasında göre salçanın da lezzeti değişir. Bir yemek kaşığı Organik Domates Salçası yaklaşık 13 kalorilik çok düşük enerjiye sahiptir. Yağ içermez ve yukarda anlattığımız gibi çok iyi A vitamini kaynağıdır. 

Domates Salçası ve Katkı Maddeleri

Domates salçası, genellikle çok fazla tuz içerir. Bu nedenle, etiketi kontrol ederek katkısız ve organik domates salçası olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Bazı ürünlerde, kalsiyum klorür ve sitrik asit gibi koruyucular da bulunmaktadır ancak her ikisi de yemek için güvenli kabul edilir. Sitrik asit, rengini korumaya yardımcı olur.

Kısacası, domates salçası kullanmanın birçok artı ve eksileri vardır. Bu eksiklerinden kaçınmak için, her zaman için katkısız ve organik domates salçaları tercih edilmelidir. Organik Domates salçası; pratik, kullanışlı ve besin maddeleri ile doludur. Katkı maddeleri ile ilgili endişelerden kaçınmak için, etiketi okumalısınız.

Organic Windy Valley’in organik domates salçası katkısızdır, koruyucu içermez ve %100 organiktir. Ayrıca ecocert tarafından sertifikalandırılmıştır. Organik domates salçası için en doğru adres www.organicwindyvalley.com.tr olacaktır.

 

 

Organik Domates Salçası Nasıl Saklanır?
Organic Windy Valley’in Organik Domates Salçası cam kavanozlarda ambalajlanarak satışa sunuluyor. Organik Domates Salçası ağzı kapalı bir biçimde cam kavanozlarda ya da cam saklama kaplarında güvenle muhafaza edebilirsiniz. Organik Domates Salçasının güneş ışığına maruz kalmaması ve serin bir ortamda saklanması önemlidir. Cam kavanoz ya da konserve kavanozu içerisinde ağzı kapalı bir şekilde saklayabilirsiniz. Ayrıca açılmış Organik Domates Salçasının üzerinin beyazlanmaması için salçanızın üst kısmına bir miktar sıvı yağ ilave ederek muhafaza etmeniz yararlı olacaktır.
Etiketler: Domatesin Özü, Yemeklerin Lezzeti: Salça
Kasım 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.