WhatsApp

Besin Kombinasyonu Nasıl Yapılır?

Kombinasyon, Organik tarım, Organik gıdalar, Ecocert sertifika, sağlıklı beslenmek, organik kuru fasulye, organik bulgur, organik pekmez, organik tahin, organik baldo pirinç, organik nohut, organik gıda, sağlıklı beslenmek, organik ürünleri doğru tüketmek

Besin Kombinasyonu Nasıl Yapılır?

Tüketilen besinlerin sağlık üzerinde doğrudan bir etkisi olduğu kimse tarafından inkâr edilemez bir gerçek. Bazı besinlerinse kendi başlarına sağlıklı olmasına rağmen bazı besinlerle bir araya geldiklerinde zararlı olabilmeleri mümkün. Hangi besinleri hangileriyle tüketmeniz veya tüketmemeniz gerektiğini bilmek, daha sağlıklı sofralar kurmanıza yardımcı olabilir.

 

Uzmanlar, Bazı besin maddelerinin emilimi, birlikte tüketildiği zaman birbirinden olumsuz etkilenebiliyor. Lezzetleri birlikte çok güzel olsa da sağlıkla beslenme önerileri acısından biraz değişiklikler ya da eklemeler yapılmasına ihtiyaç̧ duyulabiliyor. Günümüz koşullarında daha da önemli hale gelen güçlü̈ bağışıklık sistemi, sağlıkla beslenme ile yeterli vitamin-mineral almakla doğrudan ilişkili olduğu için yediğimiz gıdaların içeriklerinin de dengeli olması gerekli.” diyor. Uzmanlar, pilav üstü kurudan köfte-ayran ikilisine, birlikte yediğimiz yemekleri tüketirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini anlatıyor. 

Kuru Fasulye-Pilav Ya Da Nohut-Pilav Yerken...

 

Organik Baklagiller grubundan olan organik kuru fasulye ve organik nohut gibi gıdalar oldukça besleyici bir içeriğe sahip olup bitkisel protein, kalsiyum, demir, çinko, manganez, bakır ve B grubu vitaminler bakımından oldukça zengindir. Ancak,
her yaş grubunda mutlaka tüketilmesi önerilen çok sağlıkla bir gıda grubu olan Organik Baklagillerin, içerdikleri bu vitaminlerin vücutta kullanımını artırmak için C vitamininden zengin salata/meyve gibi gıdalarla tüketilmesi önerilir. Organik Kuru fasulye ile organik pilav tüketilmesi keyifli bir alışkanlık olsa da pirincin glisemik indeksinin yüksek olması, iki yemeği birlikte tüketirken dikkatli olunmasını da gerektiriyor. Özellikle diyabet hastalığı, insulin direnci gibi rahatsızlıkları olanlar, pirinç̧ pilavı yerine organik bulgur pilavı tüketebilirler. Aynı zamanda, Organik Baklagillerde eksik olan metiyonin amino asidi nedeniyle organik kuru fasulye ve organik nohut organik bulgurla birlikte yenildiğinde kaliteli bir protein kaynağı haline gelirler. Ayrıca, kuru fasulye pilav yanına yoğurt ya da ayran eklenmesi de seker emilimini yavaşlatacaktır.

Organic Windy Valley’in Organik Bakliyat çeşitlerini www.organicwindyvalley.com.tr adresi üzerinden inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

Et Yemeklerini Ayranla Tüketmeyin

Et grubu yiyecekler hayvansal protein kaynağıdır. Aynı zamanda bu proteinler, çok iyi birer demir ve B12 kaynağı olarak da bilinirler: İçerdikleri demir, anne sütünden sonra vücutta en yüksek emilim oranına sahiptir. Özellikle kadınlarda daha fazla görülen önemli bir sağlık sorunu olan anemi (kansızlık), yeterli miktarda demir içeren gıdaların tüketilmemesi ya da yapılan beslenme yanlışlarıyla oluşur. Besinlerle aldığımız demirin emilimi ise birçok etkenle azalabilir: Örneğin, kafeinli içecekler, sut ürünleri ve kepek demir emilimini azaltabilir. Bu nedenle, özellikle ciddi kansızlık şikâyeti olanlar, et- köfte gibi demirden zengin gıdalarla birlikte süt- yoğurt tüketmemeye dikkat etmeli ve et yemeklerinin yanında mutlaka biber, domates, yeşil salata gibi C vitamininden zengin yiyecekleri tüketmeliler.

Sütün Yanında Organik Pekmez ve Yumurta Olur Mu?

Süt, kalsiyum içeriği çök yüksek, genellikle çocuklara kahvaltıda bol miktarda içirilen bir içecektir. Organik Pekmez ve yumurta da kahvaltıda tüketilen, protein ve demirden zengin çök kıymetli besinlerdir. Sütte bulunan kalsiyum, organik pekmez ve yumurtanın içerdiği demirin emilimini yavaşlatır ya da engeller. Bu engellemenin olmaması için yumurta ve organik pekmez içeren kahvaltılarda içecek olarak taze sıkılmış̧ portakal suyu içilmesi daha iyi bir seçenektir. Süt, ara öğünlerde ya da aksam yatmadan önce içilirse daha faydalı olacaktır.

Organic Windy Valley’in Organik pekmez çeşitlerini www.organicwindyvalley.com.tr adresi üzerinden inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

 

Yemeğin Üzerine İçtiğimiz Çay Sağlıklı Mı?

Yemeklerin hemen üstüne içmeyi sevdiğimiz geleneksel içeceklerimiz olan kahve ve cay kafein acısından çok zengin içeceklerdir. Yenilen yemeklerden aldığımız demirin emilimi, hemen yemek üstüne içilen cay kahve nedeniyle çok azalır. Demirden zengin gıdaları fazla tüketmediğimiz de düşünülürse, kansızlığı önlemek için bu alışkanlığımızdan vazgeçmemiz gereklidir. Özellikle kahvaltıda tüketilen demir kaynağı yumurta ile çay içilmemesi ya da açık limonlu bir cay içilmesine, yanında portakal, kivi gibi C vitamininden zengin meyvelerin tüketilmesine dikkat edilmelidir.

Balık ve Yoğurt Birlikte Yenir Mi?

Uzmanlar, Toplumumuzda genellikle balıkla birlikte yoğurt, sut gibi ürünler tüketildiğinde kişiyi zehirlediği düşüncesi yaygındır. Fakat bu doğru değildir. Balık çabuk bozulabilen bir gıda olduğu için iyi saklanması ve mümkünse taze olarak tüketilmesi gerekir. Balıkta oluşan herhangi bir bozulma varsa, yoğurtla birlikte yenildiğinde sindirim sistemi bozukluklarına neden olabilir. Balıkta bulunan histamin adlı proteinin miktarı balık bayatladığı zaman artar. Yoğurtta da histamin bulunur, dolayısıyla bayatlamış̧ bir balıkla yoğurt birlikte yenildiği zaman histamin artısı zehirlenme belirtilerine neden olur. Balığın ve yoğurdun taze olduğundan eminseniz, rahatlıkla birlikte tüketebilirsiniz.

Ispanağı, Yoğurtla Tüketebilirsiniz

 

 

Kış-ilkbahar aylarının gözde sebzelerinden olan ıspanak, C vitamini deposu olmasının yanında potasyum, kalsiyum, magnezyum, manganez, çinko, karoten ve lutin gibi oldukça zengin besin ögelerine sahiptir. Ispanak ayrıca, kalorisi düşük, antioksidan içeriği ise yüksek olmasıyla birçok hastalığa da iyi gelir. K vitamini sayesinde kemik sağlığına, A vitamini içeriğiyle gözlere, folik asit içeriğiyle sinir sistemi gelişimine, kansızlığa ve daha pek çok hastalığa iyi geldiğini bildiğimiz ıspanağın yoğurtla birlikte tüketilmesi, besin içeriğinin daha da zenginleşmesi nedeniyle sakınca teşkil etmez. Yani, yoğurdun ıspanağın içindeki demiri bağladığı inanışı doğru değildir.

Etiketler: Besin Kombinasyonu Nasıl Yapılır?
Şubat 01, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.