Sıcacık çorba sevenler, saat fark etmeden çorbayı her türlü içenler, yeni çorba tarifi arayanlar bu haberimiz size göre. 4 kaşık çorbası ile hem mutfakta zaman kazanacaksınız hem de ev halkının beğenisini kazanacaksınız.
Son günlerde trend olan 4 kaşık çorbasını ince ayrıntıları ile sizlerle tarifini paylaştık. Enfes bir tadı olan 4 kaşık çorbası içine giren organik bulgur, organik baldo pirinç, organik kırmızı mercimek ve organik yeşil mercimekle oldukça doyurucu ve besleyici.
Organik Yeşil mercimek A, B, C, K vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Diğer mercimeklere oranla daha fazla protein içermektedir. Enerji üretimi ve metabolizmayı hızlandırma gibi fonksiyonlar için gerekli olan demir açısından oldukça iyi bir kaynaktır. İçerdiği magnezyum sayesinde böbrek sağlığını korur. Bir kilo et ve bir kilo organik yeşil mercimeğin protein değeri eş değerdir.
Organik Kırmızı mercimek protein bakımından oldukça zengindir. Protein diş, kemik ve göz sağlığı için oldukça önemlidir. Besin değeri yüksek olan organik kırmızı mercimek, beyin ve vücut gelişimi için önemli bir kaynaktır. Organik Yeşil mercimekten daha düşük kaloriye sahip olan Organik kırmızı mercimek diyetlerde daha çok tercih edilmektedir.
Organik Baldo Pirinç kalsiyum ve demir gibi harika bir mineral kaynağıdır. Yüksek oranda vitamin içeren organik baldo pirinç besin değeri ile dikkat çeker. A, B1, B2, B3, C vitaminlerini de barındırır. Organik Baldo pirinç ölçülü tüketildiğinde sağlık için faydalı bir tahıl olmaktadır. Ölçüyü kaçırdığınızda sağlığınız için tehlikeli olmaktadır.
Organik Bulgur yüksek oranda lif içermesi ve glisemik indeksi düşük bir besin olmasından dolayı organik bulgur, kan şekeri dengesinin kontrol altında tutulmasına katkıda bulunur.
Şimdi bu kadar vitaminli olan çorbamızın hazırlanışına göz atalım. İşte tarifimiz şöyle;
Tarife geçmeden önce 4 kaşık çorbasının ana malzemeleri olan organik bulgur, organik baldo pirinç, organik kırmızı mercimek ve organik yeşil mercimeği www.organicwindyvalley.com.tr adresinden temin edebileceğinizi hatırlatmak isteriz.
4 Kaşık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
-1 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in Organik Yeşil Mercimeği
-1 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in Organik Kırmızı Mercimeği
-1 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in Organik Bulguru
-1 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in Organik Baldo Pirinci
-7 su bardağı sıcak su
Terbiyesi için;
-1 su bardağı yoğurt
-1 yemek kaşığı Organic Windy Valley’in Organik Buğday Unu
-1 yumurta sarısı
-5-6 damla limon suyu
Üzerine;
-2 yemek kaşığı tereyağı
-1 yemek kaşığı nane
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı toz biber
-1 adet küçük kuru soğan
Yapılışı
-Öncelikle ince süzgece 1 yemek kaşığı organik baldo pirinci, 1 yemek kaşığı organik bulguru, 1 yemek kaşığı organik kırmızı mercimeği ve 1 yemek kaşığı organik yeşil mercimeği alıp yıkayalım.
-Derin bir tencereye bu organik bakliyatları koyup üzerine 1 litre su ve tuzu ekleyip pişirelim.
-Malzemelerimiz yumuşayınca ayrı bir kapta; yoğurdu, unu, yumurta sarısını ve limon suyunu ekleyip iyice karıştıralım.
-Karıştırdığımız terbiyenin içine kesilmemesi için çorbanın suyundan bir kaşık alıp karıştıralım. Sonra tekrar bir kaşık daha alıp karıştıralım.
-Ilıyan terbiyemizi yavaş yavaş çorbanın içine dökelim. Ayrıca kesilmemesi için karıştırmayı bırakmayalım. Orta ateşte kaynamaya bırakalım.
-Ayrı bir tavaya tereyağını, ince ince dilimlediğimiz kuru soğanı alalım kavurmaya başlayalım. Kavrulan soğanın üstüne naneyi, kırmızı toz biberi, karabiberi ekleyelim. Yaptığımız sosu çorbanın üstüne dökelim ve karıştıralım. Sıcak sıcak servis edelim.