Besin Değeri: Organik tam buğday unu, rafine edilmiş beyaz unlara göre daha yüksek besin değerine sahiptir. Lif, protein, vitaminler (B grubu vitaminleri, özellikle folat), mineraller (örneğin, demir, magnezyum) ve antioksidanlar bakımından zengindir.
Sağlık Yararları: Tam tahılların tüketimi genel sağlık için faydalıdır. Lif içeriği sindirim sağlığını desteklerken, diğer besin öğeleri de enerji sağlar ve metabolizmayı destekler.
Windy Valley Organik Tam Buğday Unu TETT:30.03.2025
Organik unlarımız hiç bir zirai ilaç, kimyasal katkı ve koruyucu madde kullanılmadan, doğal ortamında Anadolu’nun topraklarında yetişen buğdaylarından üretilmektedir.Unlarımızın analizleri düzenli olarak yetkin ve akredite laboratuvarlarda yapılmaktadır.Taş değirmenlerde öğütülen unlarımız Yüksek protein ve lif oranına sahiptir.Tam buğday unu besin değeri yüksek bir un türüdür.Tam buğday ununun yapısında kepek, rüşeym ve protein gibi faydalı maddeler yer alır.Besinsel lifler ve fitosteroller bakımından zengin olan tam buğday unu, besin değerini kaybetmeden öğütülerek kullanıma hazır hale gelir.İnsanların sindirim sistemine en uygun un olan tam buğday unu, uzun süre tok tutma görevine sahip olduğu için pek çok unlu gıdanın yapımında tercih edilir
ÜRÜN BİLGİSİ:
İçindekiler: : (Organik Tam Buğday Unu ) Allerjen Uyarı: Gluten içerir. Serin ve kuru yerde muhafaza ediniz.
Türk Gıda kodeksi’ne ve Organik Tarımın esasları ve uygulamasına ilişkin yönetmeliğe uygun üretilmiş ve paketlenmiştir.
TR-OT-003 yetki kodu ile ECOCERT Sertifikasyon Ltd. Şti. tarafından kontrol edilerek sertifikalandırılmıştır. ECOCERT Sertifikası 1991 yılında Fransa'da kurulmuş olan, 130 dan Fazla Ülkede özel ve kamu kuruluşları tarafından tanınan, uluslararası “Organik Sertifikalar” sağlayan bir sertifikalandırma kuruluşudur. 32 yıldır, sürdürülebilir ürün sertifikasyonu konusundaki piyasadaki en güvenilir, titiz ve en yoğun denetime tabi olan kuruluşlarındandır.
Menşei: Türkiye
BESİN DEĞERLERİ:
Organik Tam Buğday Unu
BESİN DEĞERLERİ
100g
ENERJİ (kcal/kj)
1656,87/396
PROTEİN (g)
13,7
KARBONHİDRAT (g)
74,7
-DOYMUŞ YAĞ (g)
0,3
-YAĞ (g)
1,5
TUZ
0
-ŞEKERLER
0,36
FAYDALARI:
-Bağırsak Sağlığını Korur
Tam buğday unu metabolizmanın hızlanmasını sağlayan bir besin maddesidir. Bu yönü ile bağırsakların aktif şekilde çalışmasını sağlar.
Bağırsak tembelliği yaşayan kişilerin tam buğday unu ile yapılan ekmek ve besinleri tüketmesi önerilir.
-Şekeri Kontrol Altına Alır
Kan şekeri gün içinde sık sık değişen bir durumdur. Kan şekerini dengede tutmak için tam buğday unu tüketebilirsiniz.
Ani acıkmaların önüne geçmek, ansızın gelen yorgunluğu engellemek için tam buğday ununu tercih etmelisiniz.
-Kas ve Kemik Gelişimini Destekler
Besin değeri yüksek olan tam buğday unu sayesinde kas ve kemik gelişimi de desteklenir.
Yetişkinlerin ve çocukların tam buğday unu tüketerek, kemik hastalıklarından uzak kalması sağlanır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.