Organik Sumak Ecocert Sertifikalı 200 gr TETT:07.05.25
Sumak; sumak ağacı olarak da adlandırılan Rhus bitkisinin meyvelerinden elde edilen bir tür baharattır. Meyveleri kırmızı renkte ve küresel biçimde olan bu bitki ekşi bir lezzete sahiptir. Sumak ağacı olarak da tanımlanan bitki çalı görünümündedir. Ağacından toplandıktan sonra uygun teknikler yardımıyla kurutulan sumak, genellikle tuz ile karıştırılıp toz haline getirilir ve baharat şeklinde kullanılır. Fakat doğu ve güneydoğu illeri başta olmak üzere bazı kültürlerde yemeklere ekşi lezzet vermesi açısından tane sumak sıcak suda bekletilerek elde edilen ekşi tattaki su yemeklerde kullanılmaktadır. Kokuyu azaltıcı etkisi nedeniyle soğan salatalarında çok yaygın olarak kullanılan sumak, her türlü salatada ve bazı yemeklerin, mezelerin içerisinde sıklıkla yer alır. Yemeklere kendine özgü hoş bir lezzet vermesinin yanı sıra sumak, sağlık açısından da oldukça faydalı bir baharattır.
Organik Sumak , organik tarım prensiplerine uygun olarak yetiştirilen sumak bitkisinin meyvelerinden elde edilir. Organik tarım yöntemleri, doğal ve sağlıklı bir ürün elde etmek için önemlidir.
Taze ve Doğal Aroma: Organik Saf Sumak, taze ve aromatik yapısıyla bilinir. Doğal olarak kurutulmuş sumak meyveleri, ferahlatıcı bir tat ve keskin bir aroma sunar.
Yüksek Besin Değeri: Sumak, antioksidanlar ve diğer besleyici bileşenler bakımından zengindir. Organik Saf Sumak, bu besleyici öğeleri içeriğinde yoğun bir şekilde barındırır ve sağlık için faydalıdır.
Geleneksel İşleme Yöntemleri: Sumak meyveleri, geleneksel yöntemlerle özenle işlenir. Doğal kurutma işlemi, sumak meyvelerinin lezzetini, aroma ve besin değerlerini korur.
Çeşitli Kullanım Alanları: Organik Saf Sumak, salatalardan et yemeklerine, mezelerden soslara kadar geniş bir yelpazede kullanılabilir. Lezzetli ve sağlıklı bir baharat alternatifi arayanlar için idealdir.
Sumaklı salata sosu tarifi (4 kişilik bir salata için)
- Yarım küçük boy limon
- 1 yemek kaşığı fermente edilmiş elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı dağ kekiği
- 1 diş rende sarımsak
- 2 yemek kaşığı Organic Windy Valley zeytinyağı
Sumak çayı nasıl yapılır?
1 kupa kaynamış suyun içerisine 1 tatlı kaşığı sumak, 1 adet dal tarçın ve 2-3 adet karanfili koyarak 4-5 dk. kadar demlenmeye bırakınız. Günde 1 veya 2 bardak kadar içebilirsiniz. Öğün aralarında hem bağışıklığı destekleyip, hem mideyi rahatlatacak hem de ödem atmanıza yardımcı olacaktır.
Serin ve kuru yerde muhafaza ediniz.
Türk Gıda kodeksi’ne ve Organik Tarımın esasları ve uygulamasına ilişkin yönetmeliğe uygun üretilmiş ve paketlenmiştir.
TR-OT-003 yetki kodu ile ECOCERT Sertifikasyon Ltd. Şti. tarafından kontrol edilerek sertifikalandırılmıştır.ECOCERT Sertifikası 1991 yılında Fransa'da kurulmuş olan, 130 dan Fazla Ülkede özel ve kamu kuruluşları tarafından tanınan, uluslararası “Organik Sertifikalar” sağlayan bir sertifikalandırma kuruluşudur.32 yıldır, sürdürülebilir ürün sertifikasyonu konusundaki piyasadaki en güvenilir, titiz ve en yoğun denetime tabi olan kuruluşlarındandır.
Menşei: Türkiye
BESİN DEĞERLERİ:
Sumak |
Besin Değeri |
100 g |
ENERJİ/CALORIES (kj/kcal) |
240 |
PROTEİN/PROTEIN |
9.7 g |
YAĞ/TOTAL FAT (g) |
4.3 g |
KARBONHİDRAT/CARBONHYDRATE (g) |
67.5 g |
LİF/DIETARY FIBER (g) |
41.0 g |
-ŞEKERLER/ TOTAL SUGARS (g) |
3.4 g |
KALSİYUM/CALCIUM (mg) |
1.9 mg |
Demir |
28.3 mg |