Üretim Süreci: Organik keçiboynuzu pekmezi, organik tarım yöntemleriyle yetiştirilen keçiboynuzu ağaçlarından elde edilir. Meyveler öğütülerek suyu çıkarılır, sonra bu su belirli bir süre kaynatılarak koyulaştırılır ve pekmez kıvamına getirilir.
Besleyici Özellikler: Organik keçiboynuzu pekmezi, içeriğinde doğal olarak bulunan vitaminler (örneğin C vitamini), mineraller (örneğin kalsiyum, demir, magnezyum), lifler ve antioksidanlar gibi besleyici bileşenler içerir.
Saklama Koşulları: Organik keçiboynuzu pekmezi, oda sıcaklığında ve serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Direkt güneş ışığından ve aşırı sıcaklıklardan korunmalıdır.
Windy Valley Organik Keçi Boynuzu Pekmezi 380 gr TETT: 16.03.2026
Organik Keçi boynuzu pekmezimiz; suni gübre, zirai ilaç ve koruyucu madde kullanılmadan doğal ortamında, organik tarıma uygun şekilde yetiştirilen, Akdeniz yöresinin siyah üzümlerinden üretilmiştir. Keçiboynuzu (harnup) pekmezi, , Soğuk sıkma metodu ile keçiboynuzundan elde edilen pekmez türüdür. Akdeniz ve Ege yöresine hastır.
Fenolik maddelerce zengin olan keçiboynuzunun içeriğinde en fazla bulunan fenolik madde gallik asittir. Bitkilerde bulunan doğal bir fenolik madde olan gallik asit, etkili bir antioksidandır.
Ülkemizde keçiboynuzu yöresel olarak “Harnup” ismi ile de anılmakta ve meyve olarak tüketilmesinin yanı sıra pekmez halinde veya keçiboynuzu unu olarak da tüketilmektedir. Keçiboynuzu pekmezi besleyiciliği ve enerji değeri yüksek bir gıda olması nedeniyle tercih edilen bir üründür.Keçi boynuzu pekmezi eski zamanlardan beri soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkları iyileştirmek maksadıyla kullanılmıştır.
ÜRÜN BİLGİSİ:
Türk Gıda kodeksi’ne ve Organik Tarımın esasları ve uygulamasına ilişkin yönetmeliğe uygun üretilmiş ve paketlenmiştir.
TR-OT-003 yetki kodu ile ECOCERT Sertifikasyon Ltd. Şti. tarafından kontrol edilerek sertifikalandırılmıştır. ECOCERT Sertifikası 1991 yılında Fransa'da kurulmuş olan, 130 dan Fazla Ülkede özel ve kamu kuruluşları tarafından tanınan, uluslararası “Organik Sertifikalar” sağlayan bir sertifikalandırma kuruluşudur. 32 yıldır, sürdürülebilir ürün sertifikasyonu konusundaki piyasadaki en güvenilir, titiz ve en yoğun denetime tabi olan kuruluşlarındandır.Menşei: Türkiye
Organik Keçi Boynuzu Pekmezi
BESİN DEĞERLERİ
100g
ENERJİ (kcal/kj)
1154/276
PROTEİN (g)
1,9
KARBONHİDRAT (g)
67
MAGNEZYUM (mg)
50,1
SODYUM (g)
6,99
ÇİNKO (mg)
1,6
POTASYUM (mg)
1063,8
KALSİYUM(mg)
117,6
DEMİR (mg)
0,2
-DOYMUŞ YAĞ (g)
0
-YAĞ (g)
TUZ
-ŞEKERLER
FAYDALARI:
· -Antioksidan Özelliği Vardır.
· -Etkili Balgam Sökücüdür.
· -Sindirim Sistemini Düzenler.
· -Kilo Almaya Yardımcıdır.
· -Enerji Verir.
· -Kemik Gelişimine Katkı Sağlar.
· -Bağışıklık Sistemini Güçlendirir.
· -Serbest Radikalleri Atar.
· -Kansızlığa iyi gelir.
· -Kan şekerini düzenler.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.