Karakovanlar ormanlık alanlarda veya doğal çevrede bulunan ağaç kovuklarında veya taş kovuklarda bulunur. Bu kovanlar arılar tarafından doğal olarak seçilir ve kullanılır.
Arıcılar, karakovanlardan bal hasadı yaparken mümkün olduğunca az müdahalede bulunur. Kovanlar açılmadan önce arıların rahatsız edilmemesi için özen gösterilir.
Karakovan petek balı, doğal olarak yüksek besin değerine sahiptir. İçeriğinde vitaminler (örneğin B kompleks vitaminleri), mineraller (örneğin demir, kalsiyum, magnezyum), enzimler ve antioksidanlar bulunabilir.
Karakovan petek balı doğal olarak tüketilir veya çay, yoğurt gibi içecek ve yiyeceklerle tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca kozmetik ürünlerde veya sağlık takviyelerinde de kullanılabilir.
Karakovan petek balı, oda sıcaklığında ve serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Direkt güneş ışığından ve aşırı sıcaklıklardan korunmalıdır.
Organik Karakovan Petek Balı, 1900 metre yükseklikte, kekik çeşitleri yoğunlukta olmak üzere yabani fiğ, katır tırnağı, kokar çalı, ak geven, baldıranotu, sarı civanperçemi, mor üçgül, zembur, adaçayı, süpürge otu florasına sahip bölgede, sabit kovanlardan elde edilmektedir. Bölgenin zengin bitki florası, balın besleyici değerini artırmaktadır.
Organik Karakovan petek balımız, tarım ve sanayi kuruluşlarının bulunmadığı, kimyasal ve çevre kirliliğinin olmadığı, yerleşim yerlerinden uzak bölgelerde, ve katkı maddesi içermeden organik standartlara uygun şekilde doğal yollarla üretilmektedir.
Bol güneş ışığı ve mineralli topraklar, kaliteli balın üretimi için belirleyici faktörlerdir. Bu faktörler sayesinde, aroması ve şifalı etkileriyle Windy Valley organik Karakovan Petek Balı, tüm aileniz için güvenle tüketilebilecek bir ürün olmuştur.
Vücudunuzun ihtiyacı olan mineral ve vitamini karşılamak için sabah ve akşam bir tatlı kaşığı bal tüketmek size zindelik verir ve tokluk hissinizi dengeler.
Balın kristalleşmesi tamamen doğal bir olaydır. Balın glikoz oranı arttıkça, glikoz molekülleri kristal hale gelir. Kristalleşme, balın cinsi, yapısı, içerdiği polen ve diğer faktörlerden etkilenir. Bu durum, balın kalitesiz olduğu anlamına gelmez ve sıcak su banyosunda çözülerek tekrar kullanılabilir.
İçindekiler: Organik Karakovan Petek Balı
Saklama Koşulları: Serin ve kuru bir yerde muhafaza ediniz.
Ürünümüz, Türk Gıda Kodeksi ve Organik Tarım yönetmeliğine uygun olarak üretilmiş ve ECOCERT tarafından TR-OT-003 yetki kodu ile sertifikalandırılmıştır. ECOCERT, uluslararası organik sertifikalandırma kuruluşudur.
Buraya sitenin diğer içerikleri gelecek.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.